אוכל

קובה אדומה על אורז לבן

כופתאות סולת במילוי בשר טחון, מבושלות במרק אדום וטעים ומוגשות על אורז פרסי לבן

שוש גולן | מאסטר שף | פורסם 21/10/10 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.5 43 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (5 מנות):

למרק

1/4 כוס שמן
1 בצל גדול
3 סלק אדום בינוני
קורט מלח
קורט פלפל שחור
3 כפות סוכר
2 כפות רסק עגבניות
מיץ מלימון אחד
עלי נענע
עלי סלרי

לכופתאות

1/2 קילו סולת
1/2 ק"ג בשר טחון
1 בצל קצוץ קצוץ
חופן פטרוזיליה
מלח
פלפל שחור

לאורז

3 כוסות אורז
1/4 כוס שמן
3 כוסות מים
חצי כפית מלח

אופן ההכנה:

1 להכנת המרק: מטגנים בסיר עמוק בצל עד להזהבה. מוסיפים את הסלק, את תבליני המרק ו-2 כוסות מים ומבשלים עד לריכוך הסלק.

2 להכנת הכופתאות: מערבבים את הסולת עם 3/4 כוס מים ומעבדים עד ליצירת עיסה אחידה. נותנים לעיסה רבע שעה "לנוח" לפני הכנת הכופתאות.

3 מערבבים את הבשר טחון, הבצל קצוץ, הפטרוזיליה והתבלינים.

4 יוצרים כדורים קטנים מעיסת הסולת. כל כדור משטחים על כף היד, ממלאים בתוכו את הבשר הטחון, סוגרים את הכדור, מגלגלים ומכניסים לתוך סיר המרק האדום הרותח.

5 מבשלים עוד כשעה על אש בינונית.

6 להכנת האורז: משרים את האורז ומטגנים בסיר. שופכים 3 כוסות מים, מוסיפים מלח ומביאים לרתיחה. אחרי רתיחה מנמיכים את האש ומבשלים למשך 20 דקות.

7 מגישים את הקובה על מצע של אורז ומוזגים מעל מעט מרק חם.