קציצות בקר ברוטב חמוציות
קציצות בקר עסיסיות ומלאות כל טוב שטובלות ברוטב עשיר עם חמוציות ורכז רימונים - והכל על מצע קוסקוס ביתי ומוצלח
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה ורבע
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים :
לקציצות:
500 גרם בשר טחון
חופן פיסטוקים כתושים
חופן אגוזי מלך כתושים
חופן חמוציות מושרות במים רותחים וסחוטות
כפית בהרט
כפית דבש
מלח
פלפל
ביצה טרופה
שמן לטיגון
לרוטב:
שמן סויה
2 חופני חמוציות מושרות במים רותחים
רסק עגבניות מהול במעט מים
מעט סוכר
רכז רימונים
2 כפיות מלח
פלפל שחור גרוס
1/2 כוס ציר בקר
לימון פרסי יבש
להגשה:
חופן שקדים
שמן לטיגון
אופן ההכנה:
1 הקציצות: מערבבים את כל מרכיבי הקציצות ויוצרים קציצות קטנות ועגולות. מחממים שמן במחבת, מטגנים משני הצדדים ומניחים על נייר סופג.
2 מכניסים את החמוציות למעבד מזון וטוחנים. מעבירים למחבת מבשלים את החמוציות עם יתר המרכיבים על אש קטנה במשך עשר דקות. מכניסים את הקציצות לתוך הרוטב ומבשלים יחד כרבע שעה.
3 ההגשה: מטגנים את השקדים ומוציאים לנייר סופג. מפזרים מעל הקציצות והקוסקוס את השקדים.
מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים.