אוכל
צילום׃ קשת, מאסטר שף VIP

קציצות בקר ברוטב חמוציות

קציצות בקר עסיסיות ומלאות כל טוב שטובלות ברוטב עשיר עם חמוציות ורכז רימונים - והכל על מצע קוסקוס ביתי ומוצלח

פנינה טורנה | מאסטר שף VIP | פורסם 23/02/15 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 2.9 14 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לקציצות:

500 גרם בשר טחון

חופן פיסטוקים כתושים

חופן אגוזי מלך כתושים

חופן חמוציות מושרות במים רותחים וסחוטות

כפית בהרט

כפית דבש

מלח

פלפל

ביצה טרופה

שמן לטיגון

לרוטב:

שמן סויה

2 חופני חמוציות מושרות במים רותחים

רסק עגבניות מהול במעט מים

מעט סוכר

רכז רימונים

2 כפיות מלח

פלפל שחור גרוס

1/2 כוס ציר בקר

לימון פרסי יבש

להגשה:

קוסקוס

חופן שקדים

שמן לטיגון

אופן ההכנה:

1 הקציצות: מערבבים את כל מרכיבי הקציצות ויוצרים קציצות קטנות ועגולות. מחממים שמן במחבת, מטגנים משני הצדדים ומניחים על נייר סופג.

2 מכניסים את החמוציות למעבד מזון וטוחנים. מעבירים למחבת מבשלים את החמוציות עם יתר המרכיבים על אש קטנה במשך עשר דקות. מכניסים את הקציצות לתוך הרוטב ומבשלים יחד כרבע שעה.

3 ההגשה: מטגנים את השקדים ומוציאים לנייר סופג. מפזרים מעל הקציצות והקוסקוס את השקדים.

מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים.