טלה מוקפץ בבצל ירוק
בתוספת אורז לבן
גיל חובב | השף המעופף
| פורסם 23/07/10
- זמן עבודהשלושת רבעי שעה
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים :
350 גרם פילה טלה פרוס דק
3 כפות רוטב סויה
1 כף סוכר
2 כפות יין לבן
1 כף שמן שומשום
2 כפות חומץ סיני
שליש כוס שמן תירס
3 שיני שום קצוצות דק
חצי כפית ג'ינג'ר קצוץ דק
10 בצלים ירוקים קצוצים גס
1 פלפל אדום חריף קצוץ דק
חופן כוסברה קצוצה
אורז לבן מבושל
אופן ההכנה:
1 מערבבים את הבשר, כף רוטב סויה, הסוכר והיין ומשהים חצי שעה. 2. בינתיים, מערבבים היטב את הסויה הנותרת, שמן השומשום והחומץ. 3. מלהיטים ווק על אש גדולה. יוצקים פנימה את שמן התירס ומסחררים. 4. מוסיפים את השום והג'ינג'ר ומקפיצים עשר שניות עד שהם מתחילים להזהיב. 5. מוסיפים את הבשר ונוזליו ומקפיצים כחצי דקה עד שהוא מבושל למחצה. 6. מוסיפים את תערובת הסויה והחומץ ואת הבצל והפלפל החריף. מקפיצים עד שכמעט ואין נוזלים בווק. 7. מסירים מהאש, מוסיפים את הכוסברה, מערבבים במהירות ומגישים מיד על אורז לבן.