צילום׃ בני גם זו לטובה, mako אוכל
קציצות בקר ברוטב עגבניות שרי
אפשר תמיד לסמוך על אבי שיביא לנו מתכון טוב לקציצות. בגרסה הזאת הן קצת חריפות, קצת מתוקות, ובעיקר - מושלמות לארוחה ביתית ורגועה של סוף שבוע. שנעמיד סיר ונתחיל לכדרר?
אבי לוי | mako אוכל
| פורסם 04/09/15
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהעד שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים :
1 קילו בשר בקר טחון
1 בצל קצוץ דק
1 חבילת פטרוזיליה
5-6 עלי בזיליקום
מלח פלפל
1 כפית כמון
2 בצלים חתוכים לרצועות
1 כפית פפריקה מתוקה
1 כפית פלפל שאטה גרוס
20 עגבניות שרי חצויות
חצי כוס יין אדום
אופן ההכנה:
1 מניחים את הבשר הטחון בקערה גדולה ומוסיפים בצל קצוץ, עשבי תיבול, מלח, פלפל וכמון, ולשים היטב עד לקבלת עיסת בשר אחידה ונעימה.
2 מחממים שמן זית במחבת או סיר ומטגנים את רצועות הבצל עד להשחמה. מוסיפים את הפפריקה, השאטה, מלח ופלפל ואת העגבניות החצויות. מטגנים את הכל כ-10 דקות, מוסיפים את היין ומצמצמים לעוד 10 דקות. סוגרים את הסיר ומניחים בצד.
3 יוצרים קציצות בגודל הרצוי ומטגנים לסגירה של הבשר מכל צדדיו. מוסיפים את הקציצות לרוטב ומבשלים עוד 20 דקות עם מכסה סגור על אש נמוכה.