אוכל
צילום׃ בני גם זו לטובה, mako אוכל

קציצות בקר ברוטב עגבניות שרי

אפשר תמיד לסמוך על אבי שיביא לנו מתכון טוב לקציצות. בגרסה הזאת הן קצת חריפות, קצת מתוקות, ובעיקר - מושלמות לארוחה ביתית ורגועה של סוף שבוע. שנעמיד סיר ונתחיל לכדרר?

אבי לוי | mako אוכל | פורסם 04/09/15 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.5 47 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

1 קילו בשר בקר טחון

1 בצל קצוץ דק

1 חבילת פטרוזיליה

5-6 עלי בזיליקום

מלח פלפל

1 כפית כמון

2 בצלים חתוכים לרצועות

1 כפית פפריקה מתוקה

1 כפית פלפל שאטה גרוס

20 עגבניות שרי חצויות

חצי כוס יין אדום

אופן ההכנה:

1 מניחים את הבשר הטחון בקערה גדולה ומוסיפים בצל קצוץ, עשבי תיבול, מלח, פלפל וכמון, ולשים היטב עד לקבלת עיסת בשר אחידה ונעימה.

2 מחממים שמן זית במחבת או סיר ומטגנים את רצועות הבצל עד להשחמה. מוסיפים את הפפריקה, השאטה, מלח ופלפל ואת העגבניות החצויות. מטגנים את הכל כ-10 דקות, מוסיפים את היין ומצמצמים לעוד 10 דקות. סוגרים את הסיר ומניחים בצד.

3 יוצרים קציצות בגודל הרצוי ומטגנים לסגירה של הבשר מכל צדדיו. מוסיפים את הקציצות לרוטב ומבשלים עוד 20 דקות עם מכסה סגור על אש נמוכה.

>> לכל המתכונים לראש השנה
>> ראש השנה: ארוחת 6 מנות מושלמת