טאפה
מתכון למנה מקסיקנית מנצחת עם בשר טחון וחציל. מומלץ בחום
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות לא כשר
מרכיבים (5 מנות):
לבסיס התירס:
2 קופסאות שימורים של תירס
50 גרם חמאה
חצי כוס קמח תירס
חצי כוס קמח תופח
מלח ופלפל
לחציל המטוגן:
חציל
שמן
קמח
ביצה טרופה
פירורי לחם
מלח ופלפל
לבשר הטחון:
בצל יבש, קצוץ
כמון, פפריקה, מלח ופלפל
חצי קילו בשר טחון
צרור פטרוזיליה וצרור כוסברה, קצוצים
4 גבעולי בצל ירוק, קצוצים
לרוטב:
2 גביעי יוגורט
1 כף מיונז
2 כפות שמן זית
קורט מלח
קורט פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
1 בסיס התירס: מערבלים את כל החומרים למעט חצי כוס גרעיני תירס בבלנדר עד לקבלת מרקם אחיד. מוסיפים את הגרעינים ששמרנו בצד.
2 מעבירים לתבנית קפיצית בקוטר 15 ס"מ ואופים 20 דקות ב-180 מעלות.
3 החציל: פורסים את החציל דק ומטגנים קלות משני הצדדים. מקמחים, טובלים בביצה טרופה ובפירורי לחם ומטגנים שוב קלות. מתבלים במלח ופלפל.
4 הבשר: מטגנים את הבצל עד הזהבה. מתבלים בכמון ובפפריקה ומוסיפים את הבשר הטחון. מוסיפים את הפטרוזיליה והכוסברה, ממליחים ומפלפלים. מורידים מהאש ומוסיפים את הבצל הירוק.
5 רוטב היוגורט: מערבבים את כל החומרים יחד.
6 הגשה: יוצקים מעל בסיס התירס שתי כפות מרוטב היוגורט. מניחים את החציל, ומעליו שתי כפות מהבשר. מגישים עם צלוחית הרוטב בצד.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!