אוכל
תמונת AVI׃ mako

טאפה

מתכון למנה מקסיקנית מנצחת עם בשר טחון וחציל. מומלץ בחום

דנה קוזניציקי | מאסטר שף | פורסם 10/05/12 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות לא כשר
Rating: 3 5 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (5 מנות):

לבסיס התירס:

2 קופסאות שימורים של תירס

50 גרם חמאה

חצי כוס קמח תירס

חצי כוס קמח תופח

מלח ופלפל

לחציל המטוגן:

חציל

שמן

קמח

ביצה טרופה

פירורי לחם

מלח ופלפל

לבשר הטחון:

בצל יבש, קצוץ

כמון, פפריקה, מלח ופלפל

חצי קילו בשר טחון

צרור פטרוזיליה וצרור כוסברה, קצוצים

4 גבעולי בצל ירוק, קצוצים

לרוטב:

2 גביעי יוגורט

1 כף מיונז

2 כפות שמן זית

קורט מלח

קורט פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

1 בסיס התירס: מערבלים את כל החומרים למעט חצי כוס גרעיני תירס בבלנדר עד לקבלת מרקם אחיד. מוסיפים את הגרעינים ששמרנו בצד.

2 מעבירים לתבנית קפיצית בקוטר 15 ס"מ ואופים 20 דקות ב-180 מעלות.

3 החציל: פורסים את החציל דק ומטגנים קלות משני הצדדים. מקמחים, טובלים בביצה טרופה ובפירורי לחם ומטגנים שוב קלות. מתבלים במלח ופלפל.

4 הבשר: מטגנים את הבצל עד הזהבה. מתבלים בכמון ובפפריקה ומוסיפים את הבשר הטחון. מוסיפים את הפטרוזיליה והכוסברה, ממליחים ומפלפלים. מורידים מהאש ומוסיפים את הבצל הירוק.

5 רוטב היוגורט: מערבבים את כל החומרים יחד.

6 הגשה: יוצקים מעל בסיס התירס שתי כפות מרוטב היוגורט. מניחים את החציל, ומעליו שתי כפות מהבשר. מגישים עם צלוחית הרוטב בצד.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!