אוכל
צילום׃ אדום אדום

קורנביף של חזה עגל

מתכון פשוט ואיכותי לפרוסות הבשר הכבושות

רפי כהן | אדום אדום | פורסם 21/03/10 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 3.9 23 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (5 מנות):

מבקשים מהקצב נתח חזה עגל טרי אדום אדום במשקל 1.5-3 ק"ג, עם מעט שומן

לכבישה

1 ק"ג מלח גס
3/4 כוס סוכר
2 כפות סלפטר (מלח אשלגן)
2 כפות פלפל אנגלי כתוש
1 כף פלפל שחור כתוש מעט
10 עלי דפנה
1 ענף תימין
ענף רוזמרין
5 שיני שום קלופות ומעוכות
1 ליטר מים קרים

לבישול

3 ליטר מים קרים
2 ענפי תימין
2 ענפי רוזמרין
1 כף פלפל שחור
5 עלי דפנה
2 כפות פלפל אנגלי

אופן ההכנה:

1 מערבבים את כל החומרים פרט למים בקערה.

2 מעסים את תערובת התבלינים, המלח והסוכר עם הבשר.

3 יוצקים את המים ומוודאים כי הם מכסים את הנתח. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך 10 ימים כאשר כל יום דואגים להפוך את הנתח בתוך הנוזל.

4 לאחר 10 ימים מוציאים את חזה העגל מנוזל הכבישה ושוטפים במים קרים.

5 מניחים את הנתח בסיר רחב עם 3 ליטר מים והתיבול. מציתים את האש ומביאים לסף רתיחה.

6 מבשלים כ-3 שעות. מורידים מן האש ומצננים את הנתח בתוך נוזל הבישול.

7 פורסים ומגישים עם חרדל טוב ומלפפון חמוץ.

>> לעוד מנות ראשונות מומלצות לארוחת החג.