קורנביף של חזה עגל
מתכון פשוט ואיכותי לפרוסות הבשר הכבושות
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (5 מנות):
מבקשים מהקצב נתח חזה עגל טרי אדום אדום במשקל 1.5-3 ק"ג, עם מעט שומן
לכבישה
1 ק"ג מלח גס
3/4 כוס סוכר
2 כפות סלפטר (מלח אשלגן)
2 כפות פלפל אנגלי כתוש
1 כף פלפל שחור כתוש מעט
10 עלי דפנה
1 ענף תימין
ענף רוזמרין
5 שיני שום קלופות ומעוכות
1 ליטר מים קרים
לבישול
3 ליטר מים קרים
2 ענפי תימין
2 ענפי רוזמרין
1 כף פלפל שחור
5 עלי דפנה
2 כפות פלפל אנגלי
אופן ההכנה:
1 מערבבים את כל החומרים פרט למים בקערה.
2 מעסים את תערובת התבלינים, המלח והסוכר עם הבשר.
3 יוצקים את המים ומוודאים כי הם מכסים את הנתח. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך 10 ימים כאשר כל יום דואגים להפוך את הנתח בתוך הנוזל.
4 לאחר 10 ימים מוציאים את חזה העגל מנוזל הכבישה ושוטפים במים קרים.
5 מניחים את הנתח בסיר רחב עם 3 ליטר מים והתיבול. מציתים את האש ומביאים לסף רתיחה.
6 מבשלים כ-3 שעות. מורידים מן האש ומצננים את הנתח בתוך נוזל הבישול.
7 פורסים ומגישים עם חרדל טוב ומלפפון חמוץ.
>> לעוד מנות ראשונות מומלצות לארוחת החג.