אוכל
צילום׃ דרך האוכל

גולש הונגרי-הודי

עוד מתכון מהמטבח ההונגרי

עדי רם | מועצת הבקר והחלב | פורסם 06/10/08 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.2 13 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

1200 גרם כתף חתוך לקוביות קטנות
8 בצלים גדולים חתוכים לפלחים
10 שיני שום קצוצות
3 עגבניות מגוררות בפומית
1 ק"ג עגבניות מרוסקות
3 כפות רסק עגבניות
מעט סוכר
4 פלפלים ירוקים, חתוכים לפלחים
1 כפית שטוחה קימל גרגרים
1 כפית פפריקה מתוקה
1 כפית ( או יותר) אבקת קרי
שמן זית לטיגון
1/2 1 כוסות מרק בשר
4 גבעולי סלרי עלים קצוץ גס

אופן ההכנה:

1 מטגנים היטב את הבשר, מוסיפים את הבצל וממשיכים לטגן 7-8 דקות יחד. 2. מוסיפים את השום ואת שאר החומרים והתבלינים, חוץ מגבעולי הסלרי. 3. מביאים לרתיחה, משפרים תיבול. 4. מנמיכים את האש ומבשלים כשעתיים (חשוב לבחוש מפעם לפעם שכן העגבניות מכילות סוכרים ויש להם נטייה להידבק לתחתית הסיר, כמו כן חשוב לטעום שכן האיזון בין הקרי לטעמו הבסיסי של הגולש חשוב מאוד). כעט מוסיפים את גבעולי הסלרי הקצוצים ומבשלים כ- 20 דקות נוספות. מי שלא יכול בלי תפוחי אדמה ידאג שבתבשיל יהיו נוזלים בשפע, יחתוך תפוחי אדמה ויוסיף אותם לתבשיל ב-40 הדקות האחרונות.