קציצות בשר וחצילים שרופים
לא חסרות קציצות טעימות ואווריריות, אבל שילוב של בשר טחון עם בשר של חציל חרוך הוא מענג בצורה בלתי רגילה. תוסיפו לזה רוטב מינימליסטי של קוביות בטטה, שום-בצל וקיבלתם קציצות משגעות. רק להכין אורז בצד וזהו
- זמן עבודהעד שעה
- זמן הכנהעד שעתיים
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים :
לקציצות (6 מנות):
קילו בשר טחון
2 חצילים
1 בצל, קצוץ
צרור פטרוזיליה, קצוץ
כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור
כף פפריקה
קורט אגוז מוסקט טחון
לרוטב:
שמן זית, לטיגון
4 בצלים, חתוכים לשניים ופרוסים דק
3 שיני שום, עם הקליפה
מלח
פלפל שחור
2 בטטות, קלופות וחתוכות לקוביות קטנות
אופן ההכנה:
1 מכינים את הקציצות: שורפים את החצילים על אש גלויה, מקלפים ומניחים לסינון שיגירו נוזלים.
2 מערבבים בקערה את הבשר הטחון, הבצל הקצוץ והפטרוזיליה. מתבלים במלח, פלפל, פפריקה ואגוז מוסקט ומערבבים היטב. מוסיפים את בשר החציל ומערבבים שוב. מעבירים למקרר לחצי שעה.
3 מכינים את הרוטב: מטגנים את הבצלים עד שהם מתקרמלים ומקבלים צבע זהוב יפה. מוסיפים את שיני השום, מתבלים במעט מלח ופלפל, ומנמיכים את הלהבה.
4 מוציאים את תערובת הבשר מהמקרר ויוצרים כדורים במשקל 60 גרם כל אחד. מסדרים את הכדורים בזהירות על הבצל המקורמל, מוסיפים כחצי כוס מים, מביאים לרתיחה, מכסים את הסיר ומבשלים כ-10 דקות.
5 מוסיפים לסיר את קוביות הבטטה, מתבלים במלח ופלפל, מכסים ומבשלים עוד כ-15 דקות על להבה נמוכה.
6 מפזרים פטרוזיליה קצוצה (אם רוצים) ומגישים.
המתכון באדיבות סהר רפאל, שף מסעדת כרמים.