רול נתחי אנטרקוט בטורטייה
נתחי בשר בקר מוקפץ ומגולגל בטורטיה
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים :
4 טורטיות בקוטר 25 ס"מ
8 כפות טפנד זיתים שחורים
3 פלפלים אחד מכל צבע, חתוכים לקוביות קטנות
400 גרם אנטרקוט פרוס דק ככל האפשר
16 כפות תפו"א חתוך לקוביות ומבושל במים
8 כפות איולי צ'ילי
חופן תערובת עלי בייבי
חומרים לטפנד
100 גרם זיתי קלמטה, מגולענים
כף צלפים, שטופים היטב
שני פילטים של אנשובי
פלפל שחור גרוס
חופן עלי בזיליקום
חומרים לאיולי צ'ילי
1 ביצה
1 חלמון
250 מ"ל שמן סויה
1/2 כפית צ'ילי יבש
1/2 כפית עלי אורגנו מיובשים
1/2 כפית מלח
אופן ההכנה:
לטפנד טוחנים את עלי הבזיליקום, מוסיפים את האנשובי והצלפים וטוחנים למחית גסה. מוסיפים את הזיתים וממשיכים לטחון, בזמנים קצרים את כל המסה עד ליצירת ממרח גס. מתבלים במעט פלפל שחור גרוס. משהים כמה שעות לפני השימוש. ניתן לשמור במקרר בצנצנת אטומה.
לאיולי טורפים יחד את הביצה והחלמון. מוסיפים לתערובת במזיגה איטית תוך כדי טריפה את שמן הסויה עד ליצירת ממרח. מתבלים בצ'ילי, מלח ואורגנו.
הרכבת המנה במחבת עם מעט שמן מקפיצים את קוביות תפוחי האדמה עד להשחמה. מתבלים באיולי ומניחים במקום חם. מחממים מחבת ברזל גדולה. צורבים את הטורטיות משני הצדדים, מספר שניות מכל צד. פורסים את הטורטיות על משטח עבודה, מגדירים אזור מריחה על חצי משטח הטורטיה במרכזה. צורבים את נתחי האנטריקוט מספר שניות מכל צד, מניחים על קרש וחותכים לפרוסות דקות. מורחים/מניחים לפי סדר – טפנד זיתים, קוביות פלפלים, נתחי אנטריקוט, קוביות תפו"א ועלי בייבי. יש להקפיד על שכבות אחידות ומסודרות. לאחר שיצרנו שכבות של כל החומרים, מגלגלים בעדינות, תוך כדי הידוק הטורטיה. חותכים במרכז ומגישים מיד.