אוכל

תבשיל חזה עוף ממולא בבשר טחון

על מצע של בצל ועשבי תיבול

סמדר וקנין | מאסטר שף | פורסם 22/11/10 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.7 795 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

2 פרפרים של חזה עוף

300 גרם בשר טחון

חצי צרור פטרוזיליה

חצי צרור כוסברה

2 פרוסות לחם (רצוי מיום לפני)

6 בצלים

1 תפוח אדמה בנוני

פלפל שחור

מלח

שמן

1 כפית סילאן

תבלין ראס אל חנות, לפי הטעם

אופן ההכנה:

1 לוקחים את הפרפרים של חזה עוף ופורסים לפרוסות דקות.

2 טוחנים את הבשר הטחון יחד עם כוסברה, פטרוזיליה, תפוח אדמה, ו-2 פרוסות לחם רטובות וסחוטות היטב.

3 לתערובת הבשר הטחון מוסיפים ראס אל חנות ומלח לפי הטעם. מוסיפים מעט שמן, מערבבים הכל ומניחים בצד שטעמים יתמזגו.

4 לוקחים את הבצלים וחותכים לעיגולים בעובי של 1/2 ס"מ. מטגנים את הבצל עם שמן עד קבלת צבע זהוב ומוסיפים את הסילן.

5 לוקחים את פרוסות חזה העוף שפרסנו מניחים במרכז את תערובת הבשר הטחון ומגלגלים למעין נקניקיה/ רולדה. מניחים מעל הבצל באופן שהסגירה של חזה העוף תפנה מטה.

6 מניחים במשך 3 דקות את הממולאים ולאחר מכן מוסיפים מים רותחים לגובה של עד לחצי מגובה מהממולאים. מוסיפים מלח ופלפל שחור, מכסים ונותנים להתבשל עד שהנוזל מצטמצטם ומקבל סמיכות טובה.