תבשיל חזה עוף ממולא בבשר טחון
על מצע של בצל ועשבי תיבול
- זמן עבודהשעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים :
2 פרפרים של חזה עוף
300 גרם בשר טחון
חצי צרור פטרוזיליה
חצי צרור כוסברה
2 פרוסות לחם (רצוי מיום לפני)
6 בצלים
1 תפוח אדמה בנוני
פלפל שחור
מלח
שמן
1 כפית סילאן
תבלין ראס אל חנות, לפי הטעם
אופן ההכנה:
1 לוקחים את הפרפרים של חזה עוף ופורסים לפרוסות דקות.
2 טוחנים את הבשר הטחון יחד עם כוסברה, פטרוזיליה, תפוח אדמה, ו-2 פרוסות לחם רטובות וסחוטות היטב.
3 לתערובת הבשר הטחון מוסיפים ראס אל חנות ומלח לפי הטעם. מוסיפים מעט שמן, מערבבים הכל ומניחים בצד שטעמים יתמזגו.
4 לוקחים את הבצלים וחותכים לעיגולים בעובי של 1/2 ס"מ. מטגנים את הבצל עם שמן עד קבלת צבע זהוב ומוסיפים את הסילן.
5 לוקחים את פרוסות חזה העוף שפרסנו מניחים במרכז את תערובת הבשר הטחון ומגלגלים למעין נקניקיה/ רולדה. מניחים מעל הבצל באופן שהסגירה של חזה העוף תפנה מטה.
6 מניחים במשך 3 דקות את הממולאים ולאחר מכן מוסיפים מים רותחים לגובה של עד לחצי מגובה מהממולאים. מוסיפים מלח ופלפל שחור, מכסים ונותנים להתבשל עד שהנוזל מצטמצטם ומקבל סמיכות טובה.