אוכל
צילום׃ יונתן בלום, שגב משה

פילה בקר במחבת עם תפוזים צלויים

מנה עסיסית וחגיגית עם פלפל חריף ואפונים

שגב משה | "יומנו של שף", הוצאת קוראים | פורסם 21/03/10 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 5 5 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (2 מנות):

2 מדליוני פילה בקר, כל אחד במשקל 150 גרם
1 כפית מלח גס
1 כפית פלפל גרוס
6 כפות שמן זית
2 תפוזים מפולטים (מפורקים לפלחים ונטולי קליפתם השקופה)
1 כפית ג'ינג'ר טרי מגורר
2 שיני שום חתוכות לפרוסות דקיקות
1/2 כוס יין אדום מתוק
1 כוס אפונים
חופן פטרוזיליה קצוצה דק מאוד
1/4 פלפל ירוק חריף (מומלץ לא לקצוץ את הפלפל, כדי שיהיה נוח להוציא אותו במהלך הצלייה)

אופן ההכנה:

1 מתבלים את מדליוני הפילה במלח גס ובפלפל גרוס.

2 מחממים מחבת לחום גבוה.

3 יוצקים למחבת את שמן הזית ומניחים בה את מדליוני הפילה המתובלים. צולים דקה אחת מכל צד. לאותה המחבת מכניסים את הפלפל החריף, התפוזים עם הג'ינג'ר, השום והפלפל החריף. לאחר דקה מוסיפים את היין ומצמצמים את הנוזל למרקם של רוטב דליל (מומלץ להוציא את הפלפל החריף בתחילת תהליך הצמצום).

4 בשלב זה מוסיפים את האפונים ואת הפטרוזיליה, מערבבים ומעבירים לצלחות הגשה.

5 מניחים מעל האפונים את מדליוני הפילה, ויוצקים מלמעלה את רוטב ההדרים מהמחבת.

>> לעוד עיקריות מומלצות לארוחת החג.