תבשיל ראש ביין, דבש, הל וירקות שורש
תבשיל ביתי של ירקות שורש וקוביות בשר בקר בארומה עשירה של יין אדום, הל וצ'ילי
- זמן עבודהשעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (4 מנות):
4 גזרים חצויים וקלופים
4 בצלים קטנים קלופים
2 ראשי סלרי חצויים וקלופים
10 שיני שום
חצי כוס שמן קנולה
2 כפות דבש
2 גבעולי סלרי חתוכים גס
4 קולרבי קטנים קלופים
1 ק"ג בשר ראש נקי מגידים ומחולק ל-4
2 ליטר ציר בקר
5 תרמילי הל
רבע בקבוק יין אדום
100 גרם קמח
קורט צ'ילי גרוס
מלח
פלפל גרוס
אופן ההכנה:
1 מקמחים את חלקי הבשר ומטגנים בסיר עם שמן קנולה רדוד, עד להזהבה מכול הצדדים.
2 מוסיפים את כל הירקות ומטגנים למשך 2 דקות נוספות.
3 מוסיפים את הדבש ומקרמלים תוך כדי בחישה.
4 מוסיפים את היין האדום ומערבבים עד ליצירת סירופ.
5 מוסיפים את ציר הבקר (חשוב שהבשר יהיה מכוסה בנוזלים, ניתן להוסיף מים).
6 מתבלים בצ'ילי, במלח ופלפל.
7 מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומכסים. מבשלים לפחות כ-3 שעות או עד לריכוך.
8 כשהבשר רך, יוצקים חלק מנוזל הבישול למחבת ומצמצמים לקבלת סירופ.
9 עם הסירופ עוטפים את נתחי הבשר וירקות השורש ומגישים.