אוכל
צילום׃ אודי אסרף, יחסי ציבור

תבשיל ראש ביין, דבש, הל וירקות שורש

תבשיל ביתי של ירקות שורש וקוביות בשר בקר בארומה עשירה של יין אדום, הל וצ'ילי

אודי אסרף | מסעדת סיימון | פורסם 30/12/10 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 5 6 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

4 גזרים חצויים וקלופים
4 בצלים קטנים קלופים
2 ראשי סלרי חצויים וקלופים
10 שיני שום
חצי כוס שמן קנולה
2 כפות דבש
2 גבעולי סלרי חתוכים גס
4 קולרבי קטנים קלופים
1 ק"ג בשר ראש נקי מגידים ומחולק ל-4
2 ליטר ציר בקר
5 תרמילי הל
רבע בקבוק יין אדום
100 גרם קמח
קורט צ'ילי גרוס
מלח
פלפל גרוס

אופן ההכנה:

1 מקמחים את חלקי הבשר ומטגנים בסיר עם שמן קנולה רדוד, עד להזהבה מכול הצדדים.

2 מוסיפים את כל הירקות ומטגנים למשך 2 דקות נוספות.

3 מוסיפים את הדבש ומקרמלים תוך כדי בחישה.

4 מוסיפים את היין האדום ומערבבים עד ליצירת סירופ.

5 מוסיפים את ציר הבקר (חשוב שהבשר יהיה מכוסה בנוזלים, ניתן להוסיף מים).

6 מתבלים בצ'ילי, במלח ופלפל.

7 מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומכסים. מבשלים לפחות כ-3 שעות או עד לריכוך.

8 כשהבשר רך, יוצקים חלק מנוזל הבישול למחבת ומצמצמים לקבלת סירופ.

9 עם הסירופ עוטפים את נתחי הבשר וירקות השורש ומגישים.