אוכל
צילום׃ סמדר וקנין

תבשיל בשר וחומוס ברוטב פיקנטי

תבשיל חורף עשיר של בשר בקר וגרגרי חומוס ברוטב מעט חריף שחייבים בסוף לנגב עם לחם טרי

סמדר וקנין | mako | פורסם 07/01/11 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעתיים וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.8 43 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

1 ק"ג בשר ראש (נמכר נקי בוואקום)
חבילת גרגירי חומוס של סנפרוסט
1 פלפל חריף אדום
7 שיני שום
חצי חבילה כוסברה

לתיבול

1 כף גדושה של כמון
2 כפות פפריקה
1 כפית פלפל לבן
2 כפות אבקת מרק עוף
2 כפות שמן

אופן ההכנה:

1 מרתיחים את גוש הבשר במים כחצי שעה, ומחליפים את המים (בשר הראש מאוד מלוח, והרתיחה והחלפת המים ממתנות את המליחות).

2 חותכים את הבשר לקוביות בינוניות ומחזירים לסיר לעוד רתיחה של 1/2 שעה. שופכים את המים ושוטפים טוב את הבשר.

3 מחזירים את הבשר לסיר, ומוסיפים את החומוס, השום, התבלינים והשמן.

4 ממלאים במים רותחים עד גובה הבשר והחומוס, מביאים לרתיחה ומבשלים על להבה נמוכה 3/4 שעה. ברבע השעה האחרונה מוסיפים לסיר את הפלפל החריף, חתוך לפרוסות. קוצצים את הכוסברה ומוסיפים גם אותה.

5 טועמים, ומוסיפים מלח רק אם צריך. מרקם הרוטב אמור להיות סמיך ולא מימי. אם הוא עדיין מימי – מצמצמים אותו בסיר פתוח.

טיפים: • את גרגירי החומוס אפשר להחליף בשעועית. • אם נשארות שאריות, מוסיפים לבשר עם הרוטב תפוחי אדמה ומבשלים עוד.