אוכל
תמונת AVI׃ mako

סנדוויץ' מבית אמא - בשר בקר טחון ושומן כבש

לחם מרוקאי מסורתי עם טחינה, חציל בלאדי מטוגן וסלט עגבניות חריף ומעל הכל בשר בקר מטוגן בשומן כבש. גילטי פלז'ר בשעה עבודה

דיקלה ממן | מאסטר שף | פורסם 13/01/14 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.3 23 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לחמניית פראנה

לבשר:

1 בצל

7 שיני שום

500 גרם בשר בקר טחון

100 גרם שומן כבש

2 חופן פטרוזיליה קצוצה

חצי כפית מלח

רבע כפית פלפל שחור

1 חציל בלאדי

שמן לטיגון

לסלט העגבניות החריף:

5 עגבניות תמר קלופות

1 פלפל חריף

1 שן שום

כפית שמן זית

חצי כפית מלח

רבע כפית פלפל שחור

לטחינה ירוקה:

חופן כוסברה

חופן פטרוזיליה

4-5 שיני שום כתושות

2 כוסות טחינה גולמית

שלוש כוסות מים קרים

מיץ מלימון שלם

אופן ההכנה:

1 קוצצים את הבצל והשום. במחבת מחממים שמן זית. מכניסים את הצל ומטגנים עד הזהבה. מוסיפים את שיני השום ומשחימים. מוסיפים את הבשר ושומן הכבש ומטגנים עד שכל הבשר מתחיל להשחים. מוסיפים שני חופנים של פטרוזיליה קצוצה, מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם וממשיכים לבשל על נמוכה כ- 30 דקות.

2 לסלט העגבניות החריף: קוצצים את העגבניות ואת הפלפל החריף דק. מוסיפים את השום ומתבלים בשמן זית, מלח ופלפל לפי הטעם.

3 לטחינה הירוקה: קוצצים חופן כוסברה וחופן פטרוזיליה ואת השום. מערבבים את הטחינה עם המים הקרים, מוסיפים את השום, הטחינה והכוסברה ואת מיץ הלימון, מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.

4 לחציל בלאדי: פורסים לפרוסות בעובי של 2 ס"מ ומטגנים בשמן רגיל.

5 להרכבה: פורסים את לחמניית הפראנה, מורחים שכבת טחינה, כף מסלט העגבניות, את הבשר, עוד כף מהסלט, את פרוסות החצילים ומעליהן עוד טחינה.*מתכוני התוכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים