אוכל

סטייק בלמורל

ברוטב וויסקי ופטריות

גיל חובב | השף המעופף | פורסם 03/07/10 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות לא כשר
Rating: 0.6 42 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

2 נתחים עבים של סטייק (פילה או סירלוין, לפי הטעם)
מלח גס ופלפל שחור גרוס
חמאה לטיגון
שמן זית לטיגון
2 כפות וויסקי
1 שמנת מתוקה
1 כוס פטריות קצוצות גס
חצי כוס מרק בשר
1 כפית גרגרי חרדל

אופן ההכנה:

1 ממליחים ומפלפלים את הסטייקים. מטגנים משני הצדדים בחמאה ושמן זית. 2. מוציאים מהאש ושומרים חם. מחממים את הוויסקי במצקת, יוצקים למחבת, מטים אותה מעט ובזהירות אל האש ומציתים את הוויסקי. נותנים לשלהבת לדעוך ומוסיפים את יתר החומרים (למעט הסטייקים והחרדל). מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה ומבשלים בביעבוע עדין כעשר דקות עד שהרוטב מסמיך ומצטמצם לחצי. בוחשים מעט לעת. 3. כשהרוטב מוכן, מוסיפים את החרדל, בוחשים ויוצקים על הסטייקים.