מיתולוגיה בהתהוות: המבורגר באסקי
ההמבורגר האלמותי של מסעדת אלבה, אצלכם בבית - קציצת בשר עם יין אדום, יחד עם ריבת בצל מקורמל ואיולי שום ופפריקה
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים :
להמבורגר:
1 ק"ג אונטריב
150 מ"ל (2/3 כוס פחות כף) יין אדום
מלח
פלפל שחור
לריבת בצל:
½ ק"ג בצל סגול פרוס דק
100 גרם סוכר לבן
250 מ"ל (כוס ועוד כף) יין אדום
מלח
פלפל שחור
לאיולי שום פפריקה:
ממרח שום קונפי (מכניסים 8 שיני שום לסיר קטן ומכסים בשמן. מחממים על להבה נמוכה מאוד עד לריכוך. מקררים ומועכים דרך מסננת)
חלמונים מארבע ביצים
400 מ"ל (כוס ו-3/4, פחות כף) שמן תירס
מיץ מחצי לימון
מלח
פפריקה חריפה
פפריקה מתוקה
אופן ההכנה:
1 טוחנים גס את האונטריב במטחנת בשר (אם אין, אפשר לקצוץ דק מאוד).
2 מערבבים בקערה את הבשר, היין, המלח והפלפל.
3 לוקחים מעט מהתערובת וצולים על מחבת. טועמים ומתקנים תיבול.
4 יוצרים קציצות במשקל 200 גרם. את הקציצות צולים על מחבת כ-3 דקות מכל צד ומכניסים לתנור ל-4 דקות נוספות.
5 מכינים ריבת בצל: מאדים בסיר את הבצל עד שהוא שקוף. מוסיפים את היין, הסוכר, המלח והפלפל וממשיכים לבשל עד צמצום.
6 מכינים את האיולי שום פפריקה: מקציפים במיקסר (או במטרפה ידנית) את החלמונים עד שהם מתחילים להתייצב.
7 מזלפים לאט את השמן פנימה. מוסיפים מיץ לימון, מלח, פפריקה מתוקה וחריפה ואת ממרח השום קונפי.
8 מרכיבים את המנה: חוצים לחמנייה ומחממים בתנור. מניחים על צלחת את החלק התחתון ומורחים עליו את האיולי. מניחים מעל את ההמבורגר, מעליו ריבת בצל וסוגרים את הלחמנייה.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!