אוכל
צילום׃ דניאל בר און

מוח בסגנון מצרי בציפוי פיסטוקים

אין צורך לאמץ את המוח: מנת מוח קלה להכנה, מצופה תבלינים כמו הל וזרעי כוסברה שנקלו בציפוי קראנצ'י של פיסטוקים ועם המון בצל ירוק קצוץ ומתובל

צילה עופר | מאסטר שף | פורסם 22/01/14 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.7 34 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

350 גרם מוח טלה

1 כפית מלח דק

6 פולי הל

כפית שטוחה של זרעי כוסברה

250 גרם פיסטוקים

1/2 כוס שמן זית

כפית שטוחה פלפל שחור

כפית מלח אטלנטי

חבילת בצל ירוק (כ-8 בצלים)

1/2 חבילה עלי סלרי

אופן ההכנה:

1. שוטפים את המוח במי ברז. מחממים על הגז סיר עם מים וכפית מלח דק. ברתיחה הראשונה מכניסים את המוח. מחכים כ-20 דק' עד שהמוח מקבל צבע לבן ואחיד.

2. בעזרת כף מסננת מוציאים את המוח ומניחים בכלי עם מים קרים למשך כ-5 דקות. מוציאים ומנקים אותו מכל חוטי המוח מבלי לפגוע בצורתו. מניחים על משטח וחותכים את המוח לטבעות. את הטבעות מניחים על צלחת ונותנים להן לנוח.

3. קולים על מחבת את פולי ההל וגרעיני הכוסברה למשך 5 דקות או עד שהם נפתחים ומעבירים למכתש.

4. שמים את הפיסטוקים בתבנית עם כף שמן זית ומכניסים לקלייה בתנור. בזמן הקלייה מנערים קלות את התבנית כדי שהפיסטוקים ייקלו מכל הצדדים. לאחר כ-5 דקות של קלייה מוסיפים את הפיסטוקים למכתש וכותשים הכל ביחד בעזרת עלי. מוסיפים לתערובת פלפל שחור.

5. טועמים את המוח. במידה והוא לא מלוח מספיק, מוסיפים חצי כפית מלח לתערובת. במחבת מחממים 2 כפות שמן זית, מכניסים את טבעות המוח ומטגנים בזהירות  מכל הצדדים עד שמתקבל צבע שדומה לקוניאק.

6. בתום הטיגון מפזרים משני צדי המוח כ-3/4 מכמות תערובת התבלינים.

7. קוצצים את הבצל הירוק קטן ודק ומסדרים על צלחת ההגשה.

8. מנקים היטב את הסלרי, קוצצים ומטגנים במחבת נקייה עם שמן זית עד שהעלים מקבלים גוון כהה. מוציאים את העלים. מסננים את השמן לתוך קערה. לאחר הסינון מתבלים את הבצל הירוק עם השמן ומסדרים כמצע.

9. הרכבת המנה: מסדרים על המצע את המוח ואת תערובת התבלינים. על המוח מניחים את עלי הסלרי. את 1/4 התערובת שנותרה מפזרים על הצלחת ביחד עם פלפל שחור.

*מתכוני התוכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים