אוכל
צילום׃ דניאל לילה

קציצות תרד

קציצות תרד שניתן להוסיף להן מעט בשר טחון או לחילופין גבינת פטה מפוררת, אבל במתינות כדי שהתרד ימשיך לתת את הטון

שי לי ליפא | המטבח הבלקני שלי, על השולחן | פורסם 06/04/14 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.4 106 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (16 מנות):

2 כפות שמן זית

1 בצל בינוני קצוץ גס

600 גרם עלי תרד טריים (משקל נקי ללא גבעולים) קצוצים גס

2 ביצים

1/3 כוס פירורי לחם או קמח מצה

מלח

פלפל שחור גרוס

שמן לטיגון

אופן ההכנה:

1 מחממים מחבת גדולה על להבה בינונית. מוסיפים 2 כפות שמן זית ובצל ומאדים כ-5 דקות תוך כדי בחישה מדי פעם עד שהבצל רך. מעבירים את הבצל לקערה בעזרת כף מחוררת.

2 מוסיפים תרד למחבת (אין צורך לשמן שוב) ומאדים כ-3 דקות תוך כדי בחישה עד שהתרד מתרכך מעט (הוא ממשיך להתרכך גם אחרי שמכבים את האש). מצננים היטב. סוחטים היטב את התרד ומעבירים לקערה.

3 מוסיפים ביצים ופירורי לחם או קמח מצה, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים.

4 יוצקים שמן בגובה 1/2 ס"מ למחבת עם ציפוי מונע הידבקות ומחממים על להבה בינונית. מטגנים קציצה קטנטנה לניסיון. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.

5 יוצרים מהתערובת כדורים בקוטר 4 ס"מ ופוחסים לקציצות.

6 מטגנים את הקציצות כ-3 דקות מכל צד עד שהן זהובות. מוציאים לצלחת מרופדת בנייר סופג.

*מגישים קר, חם או בטמפ' החדר. שומרים בכלי אטום במקרר עד 3 ימים. להגשה אפשר לחמם כמה דקות בתנור ב-170 מעלות.

*ניתן להוסיף 250 גרם בשר בקר טחון טרי (מתקבלות כ-25 קציצות).

*ניתן להוסיף חצי קובייה (120 גרם) של גבינת פטה עיזים מפוררת גס (מתקבלות כ-20 קציצות).