תמונת AVI׃ mako
כמוניה - תבשיל אשכי הודו, טחול וכבדי עוף
חובבי חלקי הפנים יחגגו פה: כבדים, אשכים וטחול מתובלים היטב בבישול זריז וליד חלה טרייה
לימור לוי | מאסטר שף
| פורסם 17/01/14
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים :
1/2 קילו כבדי עוף
1/2 קילו אשכי הודו
1/4 קילו טחול מעוף
שמן לטיגון
3-4 כפות גדושות רסק עגבניות
כף כמון טחון טרי
כף שטוחה פפריקה מתוקה
כף עריסה
קורט זרעי כוסברה טחונים
מלח לפי הטעם
כוס מים גדולה (300 מיליליטר)
6-7 שיני שום
אופן ההכנה:
1 צולים את הכבדים. שוטפים היטב את האשכים והטחולים, מנקים מגידים ומניחים בצד.
2 יוצקים שמן בסיר, שמים רסק עגבניות או לחלופין עגבניות טריות מרוסקות. מכניסים את שאר התבלינים והעריסה, שופכים פנימה כוס מים גדולה ומכסים את הסיר עד לבעבוע.
3 מוסיפים לסיר את הטחול ומבשלים 10 דקות על אש בינונית. מוסיפים את הכבדים והאשכים ומבשלים 10 דקות נוספות (אין לבשל את הכבדים והאשכים יתר על המידה). מגישים עם חלה טרייה. *מתכוני התוכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים