אוכל
צילום׃ סיגל בן דוד, מהמטבח של פותנה, הוצאת מדיה 10

קציצות בטחינה

לכל מי שמאס ברוטב העגבניות המסורתי - בואו לראות כמה הטחינה מחמיאה לקציצות האלה. פרידה הכט במתכון שישאיר אתכם שבעים ושמחים

פרידה הכט | mako אוכל | פורסם 04/10/12 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.2 89 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (8 מנות):

לקציצות:

1 קילו בשר טחון (מתוכו 10% שומן כבש), קר

1 בצל גדול, קצוץ דק

צרור פטרוזיליה, קצוץ דק

מלח ופלפל

בהרט

לרוטב הטחינה:

כוס טחינה גולמית

ליטר מים

שיני שום כתושות

מיץ לימון

מלח

להגשה:

פטרוזיליה

אופן ההכנה:

1 מערבבים את כל חומרי הקציצות ויוצרים קציצות של בערך 70 גרם. 

2 מחממים מחבת צלייה על אש גבוהה וצולים את הקציצות שתי דקות מכל צד (אין צורך בשימון). מוציאים ומניחים על נייר סופג.

3 מערבבים את כל חומרי הטחינה (לימון, מלח ושום שימו לפי טעמכם). מתקבלת טחינה מאוד מאוד דלילה וזה בסדר.

4 מניחים את הקציצות במחבת גדולה ושופכים עליהן את הטחינה. אם הטחינה לא מספיק מימית, מוסיפים מים. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומכסים. מבשלים עד שהטחינה מסמיכה, כ-30 דקות.

5 קוצצים פטרוזיליה ומפזרים מלמעלה. מגישים.

* טיפ קטן: היזהרו עם כמות המלח. זכרו שאחרי הבישול והצמצום, טעמו של המלח יבוא לידי ביטוי הרבה יותר.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> בשבוע שעבר הכנו מפרום