קציצות בטחינה
לכל מי שמאס ברוטב העגבניות המסורתי - בואו לראות כמה הטחינה מחמיאה לקציצות האלה. פרידה הכט במתכון שישאיר אתכם שבעים ושמחים
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (8 מנות):
לקציצות:
1 קילו בשר טחון (מתוכו 10% שומן כבש), קר
1 בצל גדול, קצוץ דק
צרור פטרוזיליה, קצוץ דק
מלח ופלפל
בהרט
לרוטב הטחינה:
כוס טחינה גולמית
ליטר מים
שיני שום כתושות
מיץ לימון
מלח
להגשה:
פטרוזיליה
אופן ההכנה:
1 מערבבים את כל חומרי הקציצות ויוצרים קציצות של בערך 70 גרם.
2 מחממים מחבת צלייה על אש גבוהה וצולים את הקציצות שתי דקות מכל צד (אין צורך בשימון). מוציאים ומניחים על נייר סופג.
3 מערבבים את כל חומרי הטחינה (לימון, מלח ושום שימו לפי טעמכם). מתקבלת טחינה מאוד מאוד דלילה וזה בסדר.
4 מניחים את הקציצות במחבת גדולה ושופכים עליהן את הטחינה. אם הטחינה לא מספיק מימית, מוסיפים מים. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומכסים. מבשלים עד שהטחינה מסמיכה, כ-30 דקות.
5 קוצצים פטרוזיליה ומפזרים מלמעלה. מגישים.
* טיפ קטן: היזהרו עם כמות המלח. זכרו שאחרי הבישול והצמצום, טעמו של המלח יבוא לידי ביטוי הרבה יותר.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!