אוכל
צילום׃ דניאל בר און

צוואר עוף במילוי פריקי, פטריות וחזה אווז מעושן ברוטב פורצ'יני

ההלזלך, גרונות ממולאים בחיטה מעושנת, חזה אווז ובתוך רוטב פורצ'יני ושימג'י מנחם. קצת עבודת ניקוי ותפירה ולפניכם מנה מופלאה

נוף עתאמנה אסמעיל | מאסטר שף | פורסם 18/02/14 
  • זמן עבודהשעה וחצי
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושינדרשת מיומנות
  • כשרות לא כשר
Rating: 4.8 69 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

להלזלך:

שמן זית

300 גרם חזה אווז מעושן חתוך לקוביות

בצל יבש קצוץ דק מאוד

4 פטריות שמפיניון קצוצות

4 פטריות חורש קצוצות

כוס פריקי גרוסה גס (חיטה ירוקה מעושנת)

10 גרונות עוף

מלח

פלפל

אגוז מוסקט

לרוטב:

חופן פטריות פורצ'יני

30 גרם חמאה

100 גרם פטריות שימג'י

אופן ההכנה:

1 מלית ההלזלך: שוטפים את הפריקי ומשרים במים קרים כעשר דקות.

2 בסיר מחממים שמן זית ומיד מכניסים את קוביות חזה האווז. מטגנים היטב עד שהקוביות משחימות. מוסיפים את הבצל הקצוץ וממשיכים לטגן עד שהבצל מזהיב. מוסיפים את הפטריות ומטגנים כדקה נוספת. מוסיפים לסיר את הפריקי המסוננת ומטגנים כדקה. מוסיפים לסיר 3/4 1 כוס מים פושרים ומכסים את הסיר. מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש, מבשלים עד שכל הנוזלים נספגים בפריקי. משאירים את הפריקי המוכנה בסיר המכוסה "להזיע" 10 דקות. מוציאים מהסיר לצלחת רחבה על מנת לזרז את תהליך הקירור של הפריקי לקראת המילוי.

3 ההלזלך: מפשילים את העור מגרונות העוף ופותחים אותו על משטח העבודה, חותכים את השוליים ומנסים להגיע לצורה מלבנית מסודרת. מורידים את שאריות הנוצות בעזרת פינצטה או עם הידיים ומתבלים במלח פלפל וקורט אגוז מוסקט מגורר טרי. תופרים 2 צלעות של 2 מלבנים יחדיו לקבלת מלבן גדול יותר, מניחים את היריעה בתוך רינג בקוטר 8 ס"מ כאשר שולי היריעה נופלות מחוץ לרינג (הה ישמשו לסגירת המלית). מניחים את המלית במרכז הרינג, סוגרים את השוליים ותופרים. מחממים מחבת ומוסיפים אליה 2 כפות שמן זית. בעזרת מרית מרימים את ההלזלך ביחד עם הרינג ומטגנים משני הצדדים לקבלת עור זהוב וקריספי. מורידים את הרינג ומטגנים את הצדדים של ההלזלך. ניתן להיעזר בכף. גורפים מהשמן החם במחבת ושופכים על העור. ההלזלך מוכן כאשר כל העור שחום ופריך.

4 לרוטב פורצ'יני: מתבלים את גרונות העוף שהופרדו מהעור במלח ופלפל שחור ומטגנים במעט שמן זית עד שהם משחימים מכל הצדדים. מוסיפים מים חמים עד לכיסוי ומביאים לרתיחה. מוסיפים לציר המבעבע חופן של פטריות פורצ'יני מיובשות וחצי כוס ממלית הפריקי המוכנה. מבשלים עד שהציר מצטמצם עד לשליש מנפחו המקורי ומתקבל ציר סמיך (הציר יהפוך לסמיך בזכות העמילן שנמצא בגרגירי הפריקי), מורידים מהאש ומסננים את הציר בעזרת מסננת דקה.

5 במחבת רחבה ממיסים חצי מכמות החמאה ומטגנים את פטריות השימג'י כדקה, מנערים את המחבת תוך כדי לקבלת טיגון אחיד. מוסיפים את הציר המסונן לפטריות ומביאים לרתיחה. בשלב הזה בודקים את הסמיכות של הרוטב. במידה ומעוניינים ברוטב סמיך יותר ניתן להשאיר את המחבת על אש גבוהה לצמצום נוסף. טועמים ומתקנים תיבול, מורידים מהאש ומוסיפים למחבת את יתרת החמאה. מערבבים עד שהחמאה נמסה ונבלעת ברוטב.

6 הרכבת המנה: בצלחת עמוקה יוצקים חלק מרוטב הפורצ'יני ובמרכז מניחים את ההלזלך המטוגן, מסדרים את פטריות השימג'י בתוך הרוטב ומגישים. *מתכוני התוכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים