אוכל
צילום׃ דניאל בר און

תחתיות ארטישוק ממולאות

מנה מנחמת וקלה להכנה של תחתיות ארטישוק ממולאות בבשר קצוץ לדק קרם אפונה קטיפתי ועשיר. חצי שעה עבודה - לא כולל פתיחת קופסאות השימורים

איתן סלומון | מאסטר שף | פורסם 26/02/14 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות לא כשר
Rating: 2.8 23 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

לתחתיות הארטישוק:

1 בצל קצוץ דק

1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה

רבע כוס כוסברה קצוצה

1 ביצה

2 קופסאות תחתיות ארטישוק

לקרם האפונה:

100 גרם חמאה

2 שיני שום קצוצות דק

2 קופסאות שימורי אפונה

1 קופסה בשר בקר משומר

1/2 מיכל שמנת מתוקה

מלח

פלפל

אופן ההכנה:

1 קוצצים דק את הבשר המשומר.

2 מוסיפים את הבצל, הפטרוזיליה, הכוסברה והביצה ומערבבים הכל יחד.

3 מחממים תנור ל-200 מעלות. ממלאים את תחתיות הארטישוק בתערובת הבשר ומכניסים לתנור ל-40 דקות.

4 קרם האפונה: ממסים חמאה בסיר ומוסיפים את השום ולאחר מכן את האפונה. מבשלים 10 דקות יחד וטוחנים בבלנדר מוט. מוסיפים שמנת לבישול, מלח ופלפל ומעבירים במסננת דקה.

5 הרכבת המנה: מגישים את תחתיות הארטישוק מעל קרם האפונה או לצדו.

*מתכוני התוכנית מובאים כפי שסופקו על ידיד המתמודדים