אוכל
צילום׃ istockphoto

בקר בפפריקה

מתכון מיוחד לסטייק

עדי רם | מועצת הבקר והחלב | פורסם 06/10/08 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 5 1 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

4 סטייקים (סינטה או שייטל) - 180 גרם כל אחד
מלח
3 בצלים קצוצים
2 כפות שמן או שומן אווז מומס
2 כפות פפריקה הונגרית
2 כפות קמח
2 כוסות מרק בשר או עוף
2-3 פילטים של אנשובי קצוץ

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל-170 מעלות. ממליחים את פרוסות הבשר, שוטפים מיד ומייבשים היטב. משטחים את הסטייקים בעזרת פטיש בשר לעובי של 1/2 ס"מ. בקדירה עבה (רצוי מחרס) מסדרים את פרוסות הבשר ועליהן את הבצל. שופכים את השומן מעל ומפזרים את הפפריקה והקמח. מבשלים על להבה גבוהה במשך 2-3 דקות תוך כדי ניעור. מוסיפים את האנשובי והמרק ומכסים. אופים בתנור במשך 3 שעות ומגישים חם ישר מהקדירה.