צילום׃ istockphoto
בקר בפפריקה
מתכון מיוחד לסטייק
עדי רם | מועצת הבקר והחלב
| פורסם 06/10/08
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (4 מנות):
4 סטייקים (סינטה או שייטל) - 180 גרם כל אחד
מלח
3 בצלים קצוצים
2 כפות שמן או שומן אווז מומס
2 כפות פפריקה הונגרית
2 כפות קמח
2 כוסות מרק בשר או עוף
2-3 פילטים של אנשובי קצוץ
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-170 מעלות. ממליחים את פרוסות הבשר, שוטפים מיד ומייבשים היטב. משטחים את הסטייקים בעזרת פטיש בשר לעובי של 1/2 ס"מ. בקדירה עבה (רצוי מחרס) מסדרים את פרוסות הבשר ועליהן את הבצל. שופכים את השומן מעל ומפזרים את הפפריקה והקמח. מבשלים על להבה גבוהה במשך 2-3 דקות תוך כדי ניעור. מוסיפים את האנשובי והמרק ומכסים. אופים בתנור במשך 3 שעות ומגישים חם ישר מהקדירה.