אוכל
צילום׃ Paul Johnson, Istock

טלה בחלב קוקוס

מתכון נהדר של ארז קומורובסקי

ארז קומרובסקי | גלובס | פורסם 24/03/09 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות לא כשר
Rating: 3.3 3 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

לתבשיל

1 קילוגרם בשר טלה (מהירך) חתוך לקוביות בינוניות
1.5-2 בצל פרוס דק לרצועות
1.5-2 כוסות פול ירוק מקולף
1.5-2 כוסות חלב קוקוס

לתערובת התבלינים

1 כפית פלפל שחור (גרגירים שלמים),
2 יחידות מאשייה
חצי כף שברי מקל קינמון
1 כפית מוסקט מגורר טרי
3 מסמרי ציפורן
1 כפית הל ירוק מפורק מהקליפות
1 כפית זירעוני קימל
חצי כפית זירעוני כמון
מלח ים גס
3-4 כפות חמאה מזוככת (גהי) - אפשר להשיג בחנויות מזרח מערב

אופן ההכנה:

הכנה:1 כותשים את כל התבלינים במכתש ובעלי.2. מצפים את הטלה החתוך בחמאה המזוככת ובתערובת התבלינים שכתשתם.3. במחבת ברזל עבה ועמוקה או בסיר בעל תחתית עבה מטגנים את הטלה יחד עם הבצלים הפרוסים.4. אחרי דקות אחדות, כשהבשר משחים והבצלים מתרככים לגמרי, מוסיפים חצי כוס מים ואת חלב הקוקוס.5. מביאים לרתיחה, ומנמיכים מיד את הלהבה.6. ממשיכים בבישול כשעה, עד שהבשר מתרכך והרוטב מסמיך.7. רבע שעה לפני סוף הבישול מוסיפים את הפול הטרי והמקולף.8. מתבלים במלח לפי הטעם.9. מגישים עם אורז לבן מאודה, ומומלץ ביותר להגיש גם עם צ'טני בוטנים.