צילום׃ ענת אלישע, mako אוכל
תבשיל שפונדרה עם שעועית ירוקה
סיר מושלם עם קוביות בשר רכות ומתפרקות בבישול ארוך, רוטב עגבניות ושעועית ירוקה טרייה שסופגת את כל הטעמים הטובים. כל מה שצריך ליד זה קערת אורז לבן - וקיבלתם ארוחה מפנקת
ענת אלישע | mako
| פורסם 22/12/25
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהמעל 3 שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים :
ל-6 מנות:
שליש כוס שמן
קילו וחצי שפונדרה, אונטריב או צלי כתף, חתוכים לקוביות, ו/או נתחי עוף לבחירה (לא חובה)
בצל גדול קצוץ
2 שיני שום פרוסות
כף גדושה רסק עגבניות
כף גדושה פפריקה מתוקה
רבע כף כורכום
רבע כפית פלפל לבן
כפית מלח
4 עגבניות קלופות וחתוכות לקוביות
800 גרם שעועית ירוקה טרייה
2 כוסות מים
אופן ההכנה:
1 מחממים את השמן במחבת. מוסיפים את נתחי הבשר והעוף וצורבים היטב משני הצדדים.
2 מוסיפיםלמחבת בצל קצוץ ושום, ומטגנים עוד 10 דקות.
3 מוסיפים רסק, תבלינים ועגבניות ומערבבים היטב.
4 מוסיפים את השעועית הטרייה, יוצקים מים ומביאים לרתיחה.
5 אחרי רתיחה, מנמיכים להבה ומכסים את הסיר. מבשלים כשעתיים וחצי או עד ריכוך מלא של הבשר.
6 מסירים את המכסה, מגבירים להבה ומצמצמים נוזלים.

* מומלץ להגיש לצד אורז לבן.
בתיאבון!




