אוכל
צילום׃ יונית סולטן צוקרמן, mako אוכל

לחמניות בשר שהן ארוחה שלמה

השבוע על שולחנה של משפחת צוקרמן: לחמניות הבשר המפורסמות שכל מי שטועם אותן נדלק, ולידן טחינה, מטבוחה אורגינל (שמכינים בחצי שעה!) וסלט ירקות עם טריק שמשדרג אותו בטירוף. רוצים גם? לא צריך לבקש פעמיים

יונית סולטן צוקרמן | mako אוכל | פורסם 20/09/18 
  • זמן עבודהשעה וחצי
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.4 271 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

השבוע הכנתי לשישי את אחד ממתכוני הדגל שלי - לחמניות בשר עסיסיות, עגלגלות ושמנמנות, ממולאות בכל טוב - ואמרתי לעצמי "יונה, אין מצב שב'אמא של שבת' לא יופיעו הלחמניות הממכרות האלה שלך'" (אל תגידו כן כן, תכינו - ואז נדבר על כמה טעים זה).

 

הבצק הנהדר במתכון הזה יוצר לנו בסופו של דבר לחמנייה קראנצ'ית מבחוץ ורכה מבפנים, ובתוכה מסתתר בשר עם רוטב אלוהי שרק מהמחשבה עליו הריר מתחיל לנזול. אם אתם חוששים שמדובר במתכון מסובך – אני מבטיחה שהוא לא קשה בכלל, ואם תלכו איתי צעד צעד תבינו לבד שזה הרבה יותר קל ממה שחשבתם.

 

מכיוון שסוכות עוד רגע כאן, אני מציעה לכם לעשות הפתעה ולהביא למארחים שלכם מגש של לחמניות כאלה. אם הם לא מנשקים לכם את הידיים והרגליים (תנו לי קצת לעוף על עצמי, מה קרה) ומדברים על זה כל הארוחה - לא קוראים לי צוקרמן (טוב, האמת שאני בכלל סולטן).

 

אבל מה, קחו בחשבון שהמארחים שלכם הולכים להתעצבן כי לחמנייה אחת כזו זאת ארוחה שלמה. הן משביעות בטירוף. לצד סלט ירקות, טחינה וסלט מטבוחה - סגרתם את הסופ"ש על הצד הטוב ביותר. אז שנתחיל?

מרכיבים :

לבצק הלחמניות:

קילו קמח

2 כפות סוכר

2 כפות שמרים יבשים

2 ושלושת רבעי כוסות מים

חצי כוס שמן

כף מלח

ביצה טרופה ושומשום, לאפייה

למילוי הלחמניות:

חצי קילו בשר טחון, רצוי צלעות או שפונדרה

2 בצלים, קצוצים

מעט שמן, לטיגון

4 שיני שום, קצוצות

קופסה קטנה של עגבניות משומרות איכותיות, קצוצות (400 גרם)

כפית מחוקה מלח

כפית פלפל שחור

כף תבלין לקציצות

כפית כמון

כפית פפריקה אדומה

למטבוחה:

8 עגבניות גדולות, יפות ואדומות

3 פלפלים אדומים

2 פלפלים חריפים

12 שיני שום, קלופות

חצי כוס שמן

כף סוכר

כף מחוקה מלח

חצי כפית פלפל שחור

2 כפות יפות פפריקה

לסלט הירקות:

2 צנוניות

2 מלפפונים

2 עגבניות

בצל

רצועות גזר, מקולפות בקולפן

מלח

פלפל שחור

מיץ לימון

מעט שמן

אופן ההכנה:

לחמניות ממולאות ומטבוחה של יונית צוקרמן (צילום: יונית סולטן צוקרמן, mako אוכל)
לחמניות ממולאות ומטבוחה של יונית צוקרמן|צילום: יונית סולטן צוקרמן, mako אוכל

לבלוג של יונית צוקרמן

הלחמניות:

1 מתחילים עם הבצק (בזמן שהוא יתפח, נכין את המילוי): מערבבים במיקסר עם וו לישה את כל מרכיבי הבצק למעט המלח, עד שמתקבל גוש אחיד של בצק. מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש במהירות נמוכה 7 דקות ולא פחות, כדי לאפשר לגלוטן להתפתח.

2 מעבירים את הבצק לקערה משומנת ולשים אותו בפנים ידנית עוד כחצי דקה עד דקה (בכל זאת מדובר בארוחת השישי שלנו, לא ניתן לה אהבה?). מכסים את הקערה בניילון נצמד ומניחים לבצק לתפוח (שעה בקיץ, שעה וחצי בחורף).

3 בזמן הזה מכינים את המילוי: מטגנים את הבצל עד שהוא מתחיל להזהיב. מוסיפים את השום ומפזרים את פתיתי הבשר הטחון. כשהבשר מתחיל להתבשל מוסיפים את העגבניות הקצוצות, מערבבים ומבשלים דקה-שתיים.

4 מוסיפים את כל התבלינים, מערבבים היטב ומבשלים עוד דקה-שתיים. מצננים.

5 אחרי שהבצק תפח מחלקים אותו לכ-20 כדורים. משטחים כל כדור, מניחים במרכז בערך כף וחצי מהמלית וסוגרים. מסדרים את הלחמניות באופן מרווח על תבניות מרופדות נייר אפייה ומניחים להתפחה של עוד 30 דקות.

6 מחממים תנור ל-200 מעלות.

7 מברישים את הלחמניות בביצה, מקשטים בשומשום ומכניסים לתנור. מורידים את הטמפרטורה ל-180 מעלות, ואופים עד הזהבה (בערך 20 דקות).

* אפשר להכין את המילוי עם עוף טחון במקום בקר, ואפשר גם להעשיר אותו בשומן כבש וצנוברים קלויים.

כל המתכונים לסוכות

לחמניות ממולאות בתבשיל בשר ועגבניות (צילום: יונית סולטן צוקרמן, mako אוכל)
לחמניות ממולאות בתבשיל בשר ועגבניות|צילום: יונית סולטן צוקרמן, mako אוכל

המטבוחה:

1 מקלפים את העגבניות והפלפלים האדומים בקולפן (אם אין קולפן עגבניות חולטים אותן במים רותחים לחצי דקה ואז מקלפים).

2 מכניסים את העגבניות, שני סוגי הפלפלים והשום למעבד מזון וקוצצים גס בכמה פולסים קצרים.

3 מחממים את השמן בסיר קטן, וכשהוא חם מוסיפים את תערובת הירקות. מבשלים 20 דקות על להבה בינונית.

4 מתבלים ומבשלים עוד 10 דקות.

* טעמה של המטבוחה יהיה יותר עמוק וטעים ככל שתבשלו אותה יותר.

הסלט:

1 מקלפים את הצנוניות ומגררים בפומפייה. מערבבים עם רבע כפית מלח ומניחים בצד (המלח יעזור להיפטר מהנוזלים המרירים של הצנונית).

2 קוצצים את המלפפונים, העגבניות והבצל ומעבירים לקערה. מוסיפים את רצועות הגזר. מסננים את הצנוניות ומוסיפים.

3 מתבלים ומערבבים.