צילום׃ עודד קרני
ביף סטרוגנוף של אסתי זקהיים
יופי של מתכון לחובבי הבשר
אסתי זקהיים | יום חדש, תכנית הבוקר של קשת
| פורסם 06/10/08
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהרבע שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (2 מנות):
1/2 קילו בשר פילה חתוך ל"אצבעות"
קמח
מרגרינה
200 גרם פטריות שמפיניון
50 גרם מרגרינה
1 בצל גדול
1 כוס נוזל (מרק עוף/מרק שמפיניון)
1 כף קמח
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור
1 כף קוניאק
1/2 מיכל שמנת מתוקה (פרווה)
1 כפית מיץ לימון
אופן ההכנה:
1.לקמח את הבשר ולטגן זמן קצר במרגרינה.להוסיף 1/2 כוס נוזל+מלח+פלפל+קוניאק. 2.במחבת נוסף,לטגן בצל במרגרינה (עד שמזהיב),להוסיף את פטריות השמפיניון (רחוצות וחתוכות),ולטגן יחד. 3.להוסיף לבצל את הקמח, 1/2 כוס נוזל, מלח ופלפל ולבשל יחד. להוסיף את השמנת המתוקה ומיץ הלימון. 4.להוסיף את הכל לבשר,ולחמם כ-5 דקות על אש קטנה. להגיש על אורז או פירה. בתאבון.