אוכל
צילום׃ אלקנה ביטון

צלי בשר עם כורכום ועשבי תיבול

תבשיל סבתות אורגינל, שמשאיר בצלחת רוטב צהוב משגע. תתכוננו לארוחה מעולה, שאחריה מוכרחים לפתוח כפתור

אלקנה ביטון | mako | פורסם 05/05/11 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעתיים ושלושת רבעי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.7 73 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (8 מנות):

קילו בשר מספר 8 (שריר הזרוע), מופשר או טרי (ברור שעדיף טרי, אבל לא חובה)
שמן זית
בצל גדול, קצוץ
2 גמבות, חתוכות לרצועות
ראש שום, מקולף ומחולק לשיניים
פטריות שמפיניון (טריות או משומרות)
זר שמיר
זר כוסברה
מלח ופלפל לבן
כורכום

אופן ההכנה:

1 שמים את הנתח בשלמותו בסיר, מכסים במים ומרתיחים. מבשלים שעה וחצי, עד לריכוך הבשר.

2 מוצאים את הבשר ומקררים (אפשר במקרר ואפילו במקפיא, זה יקל על הפריסה).

3 שמים מעט שמן בסיר נוסף, ומטגנים את הבצל. מוסיפים את הגמבה, השום והפטריות ומטגנים קלות. מוסיפים מים עד גובה של טיפה מעל הירקות, מתבלים ומערבבים.

4 חותכים את הבשר לקוביות או נתחים, ומסדרים יפה בסיר. קוצצים את השמיר והכוסברה ומפזרים עליו. מלמעלה יוצקים את הרוטב שהכנו, עם הבצל המטוגן והגמבה. מנענעים את הסיר לערבוב (חשוב מאוד לא לערבב עם מזלג או כף).

5 מבשלים על אש בינונית כשעה, ונהנים מתבשיל סבתות אורגינל.