סטייק פילה עם כבדי עוף ופטריות
ביין מרסלה
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (6 מנות):
6 נתחי סטייק פילה בקר (200 גרם האחד)
1/3 כוס שמן זית
פלפל שחור גרוס
לכבדי עוף ופטריות ביין מרסלה:
1/4 כוס שמן זית
1 בצל אדום, קצוץ דק מאוד
350 גרם פטריות שמפיניון קטנות, נקיות מ"רגליים" וחצויות
12 כבדי עוף, נקיים מגידים וקרומים (צלויים מטעמי כשרות)
1 כפית סילאן
1 כוס יין מרסלה
מלח גס
פלפל שחור גרוס
להגשה:
פירה תפוחי־אדמה (לא הכרחי)
עירית, קצוצה
אופן ההכנה:
1 כשעה לפני ההכנה, מוציאים את הסטייקים מהמקרר ומורחים בשמן זית משני הצדדים. 2. להכנת הכבדים והפטריות: מחממים במחבת כבדה את שמן הזית ומטגנים את הבצל עד שהוא מתחיל להזהיב. מוסיפים את הפטריות ומטגנים על להבה גבוהה מספר דקות עד שהנוזלים מתאדים והן מתחילות להזהיב. מעבירים את הפטריות והבצל לקערה. 3. מוסיפים למחבת את כבדי העוף וצורבים במהירות דקה מכל צד. מחזירים למחבת את הפטריות והבצל, מוסיפים את הסילאן והיין ומתבלים במלח ופלפל. מבשלים 3-2 דקות על להבה גבוהה עד שהרוטב מסמיך. 4. להכנת הסטייקים: מחממים מחבת פסים על להבה גבוהה עד שהיא מעלה עשן. מתבלים את הסטייקים בפלפל שחור ומטגנים משני הצדדים עד לדרגת הצלייה הרצויה. 5. להגשה: על מצע של פירה תפוחי־אדמה מניחים סטייק פילה ומעליו שני כבדי עוף, פטריות ומעט רוטב, זורים עירית קצוצה ומגישים.