אוכל
צילום׃ דניה ויינר, יחסי ציבור

נתח בקר צלוי וקדרת ערמונים

צלי סינטה מושלם לארוחת החג עם תבשיל ערמונים ביין אדום וטעמים שהאורחים לא יפסיקו לשבח

אבנר לסקין | חגיגה ים תיכונית, הוצאת ידיעות אחרונות | פורסם 07/04/11 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.2 36 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

½ כוס אגוזי מלך קצוצים גס
¼ כוס חרדל צרפתי חלק
1 כפית פלפל שחור גרוס
2 כפיות מלח דק
¼ כוס שמן קנולה
1 נתח סינטה במשקל 1,800-1,500 גרם (בערך חצי סינטה קטנה)
1 כף שמן זית
1 בצל קטן קצוץ דק
2 גזרים חתוכים לקוביות בגודל של 3 מ"מ
1 כף שום קצוץ דק
1 כפית פלפל לבן טחון
1 כף רסק עגבניות
2 כוסות ערמונים קלופים (טריים בוואקום)
1 כוס יין אדום

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-240 מעלות.2. שמים בקערה אגוזים, חרדל, כפית מלח ופלפל שחור ומערבבים היטב בעזרת מזלג או כף עץ.3. מוסיפים בהדרגה את שמן הקנולה לתערובת ומערבבים עד שכל השמן נספג בתערובת.4. מניחים את נתח הבשר על תבנית אפייה. בעזרת כף עץ או מרית מורחים את תערובת החרדל והאגוזים על הבשר כך שכל הבשר יהיה מכוסה בתערובת.5. מכניסים לתנור ל-25 דקות (מדיום רייר). לדרגת מדיום צולים 30 דקות.6. בינתיים מחממים סיר בינוני על להבה בינונית ושמים בתוכו שמן זית, בצל, גזר ושום. מבשלים עד שהבצל הופך להיות שקוף, ואז מוסיפים מלח, פלפל לבן ורסק עגבניות. מערבבים היטב ומבשלים 2 דקות.7. מוסיפים את הערמונים והיין האדום ומבשלים עד לרתיחה.8. מכסים את הסיר, מנמיכים את הלהבה ומבשלים 20 דקות.9. כאשר הבשר מוכן, מוציאים אותו מהתנור, מכסים בנייר כסף ושומרים במקום חם ל-30 דקות.10. בודקים שהערמונים רכים ומכבים את האש.11. להגשה, פורסים את הבשר לפרוסות דקות בעזרת סכין חדה.12. מחלקים את הערמונים לצלחות הגשה ומניחים מעל את הבשר. מגישים מיד.