אוכל
צילום׃ דניאל בר און

צוואר ממולא בירקות

מנה מתקתקה של צוואר עוף במילוי של גזר ותפוח אדמה, עשבי תיבול ובשר מוגש ברוטב יין, שזיפים ובטטה. מנה נהדרת לאירוח

צילה עופר | מאסטר שף | פורסם 20/02/14 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.6 67 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

עור של צוואר עוף

בצל גדול חתוך לקוביות קטנות

4 כפות שמן קנולה

ושט עוף עם שומן

150 גרם בקר טחון

3 ביצים

4 כפות פירורי לחם יפני

2 כפות פטרוזיליה קצוצה

2 כפות כוסברה קצוצה

1/2 1 כפית כמון

כף פלפל שחור גרוס

כף מלח שולחן

1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים

2 שיני שום חתוכות דק

לרוטב:

1/2 כוס יין אדום חצי יבש

1/2 כוס רוטב שזיפים

1/2 כוס רוטב דובדבנים

כפית מלח

בטטה גדולה חתוכה לקוביות גדולות

200 גרם שזיפים שחורים ללא חרצן

2 כפות סוכר חום

אופן ההכנה:

1 תופרים את העור בצד הדק ביותר. מטגנים את הבצל בשמן עד שמזהיב ומוסיפים לטיגון את השומן. מוציאים את הבצל החוצה עם כף מסננת לקערה ואת השמן משאירים במחבת.

2 מוסיפים לקערה עם הבצל  את השומן, הבשר הטחון, הביצים, פירורי הלחם, הפטרוזיליה, הכוסברה, כפית כמון, כפית פלפל שחור, כפית מלח, אגוזי מלך ופרוסות השום.

3 ממלאים את הצוואר ותופרים את חלקו השני היטב. לאחר התפירה מטגנים את הצוואר התפור במחבת עם השמן מקודם כ-10 דקות מכל צד.

4 הרוטב: בסיר עמוק על אש בינונית מעבירים מהמחבת 2 כפות שמן. מוסיפים יין, רוטב שזיפים, רוטב דובדבנים, כפית מלח, חצי כפית כמון, כפית פלפל שחור, 2 כפות סוכר חום ,קוביות הבטטה, את השזיפים. מכניסים לסיר את הצוואר שטוגן למשל 20 דק' של בישול.

5 לאחר מכן מעבירים את הסיר  (עם מכסה)לתנור  שחומם מראש בחום של 200 למשך 15 דק'.

6 מוציאים מהתנור ומניחים על צלחת הגשה. *מתכוני התוכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים