אוכל
תמונת AVI׃ mako

שקדי עגל עם ארטישוק

תבשיל שקדי עגל בחריפות נעימה בתוך ארטישוקים שבושלו בציר חמצמץ. רק הקפידו לא לבשל את השקדים יתר על המידה ותוך שעה יש לכם מנה מנצחת ביד

ריקי סוויסה | מאסטר שף | פורסם 28/01/14 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.7 51 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

500 גרם שקדי עגל

2 עלי דפנה

פלפל שחור

5 שיני שום

טימין

קורט כורכום

קורט פלפל שחור

קורט מלח

מעט שמן לטיגון

כוס ציר שקדי עגל

חבילת כוסברה

2-3 פלפלים אדומים חריפים חתוכים לטבעות

לארטישוק:

4 ארטישוקים נקיים, ראש וגבעול בלבד

1/2 כוס שמן זית

פלפל שחור

מלח

חופן נענע טרייה קצוצה

שום

מעט לימון

אופן ההכנה:

1 שקדי העגל: בסיר עמוק מרתיחים מים, מכניסים את שקדי העגל, עלי הדפנה והפלפל השחור. מביאים לרתיחה ומשהים כרבע שעה (חשוב לא לבשל את שקדי העגל יתר על המידה). מכבים את האש, מסננים ושומרים את המים. במחבת מחממים שמן ומטגנים את השום. מוסיפים את שקדי העגל ומקפיצים ביחד עם השום. מוסיפים מעט טימין, קורט כורכום וקורט פלפל שחור ומלח. לוקחים כוס ציר מהשקדי עגל ומוסיפים למחבת את הנוזלים. מוסיפים מעל כוסברה, פלפלים חריפים אדומים ומבשלים כרבע שעה נוספת עד שהנוזל מצטמצם.2. הארטישוק: מורחים על ראשי הארטישוק מעט מיץ לימון למניעת השחרה. בסיר מרתיחים מים עם לימון כרבע שעה, מוציאים את הארטישוק, מסננים ושומרים את המים. מחממים שמן זית במחבת, מוסיפים את הארטישוק עצמו ו-4 כפות מציר הארטישוקים. מוסיפים פלפל שחור, מלח, ונענע קצוצה מעל. ממשיכים לבשל כ-10 דקות נוספות ומכבים את האש.3. הרכבת המנה: על צלחת מניחים את ראשי הארטישוק ומה כפות מהרוטב שלהם. בתוך ראשי הארטישוק מסדרים את שקדי העגל. *מתכוני התוכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים