אוכל
צילום׃ מוטי בר און, אוכל מכל הלב

קציצות בקר עם אפונה, כרישה וגזר ברוטב עגבניות

קציצות הבקר טעימות בטירוף אבל אין ספק שהרוטב פה גונב את ההצגה

מוטי בר און | אוכל מכל הלב | פורסם 01/12/10 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.5 29 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (8 מנות):

800 גרם בשר
1 ביצה
1 בצל מגורד
מלח, פלפל שחור
פפריקה מתוקה
כמון
בהרט
פטרוזיליה קצוצה
3-4 כפות שמן

לרוטב

1 בצל בינוני
4 שיני שום
2 גבעולי כרישה קצוצים
2 גבעולי סלרי קצוצים
2 גזרים חתוכים לטבעות
קופסא רסק עגבניות
קופסה עגבניות מרוסקות
שמן זית
2 כוסות מרק עוף
מלח
פלפל שחור
פפריקה מתוקה
פפריקה חריפה
1 כף סוכר
פטרוזיליה קצוצה
חבילה אפונה קפואה

אופן ההכנה:

1 מערבבים יחד את מרכיבי תערובת הבשר, יוצרים ממנה קציצות ומניחים במקרר עד הבישול.

2 מטגנים את הבצל הקצוץ, הגזר, הכרשה והסלרי בשמן זית עד שקיפות הבצל והכרישה. מוסיפים את השום ומערבבים.

3 מוסיפים את רסק העגבניות, העגבניות המרוסקות, מרק העוף והתבלינים ומערבבים היטב. מבשלים כ-20 דקות.

4 מוסיפים את עלי הפטרוזיליה הקצוצה, מביאים את הרוטב לרתיחה ומוסיפים את האפונה. מערבבים ומוסיפים את הקציצות.

5 מבשלים על אש נמוכה כשעה.