צילום׃ מוטי בר און, אוכל מכל הלב
קציצות בקר עם אפונה, כרישה וגזר ברוטב עגבניות
קציצות הבקר טעימות בטירוף אבל אין ספק שהרוטב פה גונב את ההצגה
מוטי בר און | אוכל מכל הלב
| פורסם 01/12/10
- זמן עבודהשלושת רבעי שעה
- זמן הכנהשעתיים
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (8 מנות):
800 גרם בשר
1 ביצה
1 בצל מגורד
מלח, פלפל שחור
פפריקה מתוקה
כמון
בהרט
פטרוזיליה קצוצה
3-4 כפות שמן
לרוטב
1 בצל בינוני
4 שיני שום
2 גבעולי כרישה קצוצים
2 גבעולי סלרי קצוצים
2 גזרים חתוכים לטבעות
קופסא רסק עגבניות
קופסה עגבניות מרוסקות
שמן זית
2 כוסות מרק עוף
מלח
פלפל שחור
פפריקה מתוקה
פפריקה חריפה
1 כף סוכר
פטרוזיליה קצוצה
חבילה אפונה קפואה
אופן ההכנה:
1 מערבבים יחד את מרכיבי תערובת הבשר, יוצרים ממנה קציצות ומניחים במקרר עד הבישול.
2 מטגנים את הבצל הקצוץ, הגזר, הכרשה והסלרי בשמן זית עד שקיפות הבצל והכרישה. מוסיפים את השום ומערבבים.
3 מוסיפים את רסק העגבניות, העגבניות המרוסקות, מרק העוף והתבלינים ומערבבים היטב. מבשלים כ-20 דקות.
4 מוסיפים את עלי הפטרוזיליה הקצוצה, מביאים את הרוטב לרתיחה ומוסיפים את האפונה. מערבבים ומוסיפים את הקציצות.
5 מבשלים על אש נמוכה כשעה.