אוכל
צילום׃ מאיה פלמון, יחסי ציבור

החמין של פרידה

בואו להרביץ ארוחה כמו בבית האח הגדול

פרידה הכט | mako | פורסם 30/12/10 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.1 211 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (8 מנות):

חצי ק"ג שעועית לבנה שהושרתה למשך לילה
250 גרם חומוס שהושרה למשך לילה
3 בצלים קצוצים גס
ראש שום שלם, מופרד לשיניים
ק"ג וחצי קוביות בשר כתף
3 עצמות מוח
1 ק"ג תפוחי אדמה קטנים
ביצים קשות בשקית קוקי
3 כפות פפריקה מתוקה
1 כף אבקת מרק
1 כף שטוחה מלח
4 כפות דבש

לחיטה

1/2 ק"ג חיטה שטופה
ראש שום
2 עצמות מוח
5 בצל קצוץ דק
1 כוס שמן קנולה
2 כפות פפריקה מתוקה
1 כף אבקת מרק
1/2 כף מלח

אופן ההכנה:

1 מסדרים בתחתית הסיר את הבצל, השום והעצמות. 2. מניחים מעל את השעועית ואת החומוס. 3. מוסיפים את הבשר ותפוחי האדמה ואת שקית הקוקי עם הביצים. 4. מכסים במים. 5. מתבלים בפפריקה מתוקה, אבקת מרק, מלח ודבש. 6. מרתיחים על אש גבוהה, מנמיכים את האש ומניחים על פלטת שבת או בתנור על 150 מעלות ללילה שלם. 7. להכנת החיטה מטגנים בסיר נפרד עצמות וראש שום שלם עד הזהבה. 8. מוסיפים את החיטה ומכסים במים עד 2 ס"מ מעל גובה החיטה. 9. מביאים לרתיחה ומתבלים בפפריקה, אבקת מרק ומלח. 10. מבשלים עד שכל המים נספגים ומעמידים בפלטה או בתנור ללילה, עם החמין.