אוכל
צילום׃ אסף אמברם, יחסי ציבור

עראייס של נוף מ"מאסטר שף"

עראייס הפכה בשנתיים האחרונות לאחת המנות הכי נחשקות בארץ, ואנחנו לגמרי מבינים למה. במסגרת פסטיבל האוכל הערבי שייערך השבוע תוכלו לפגוש גם את העראייס של נוף. ביקשנו יפה, והיא הסכימה לשתף אותנו במתכון

נוף עתאמנה אסמעיל | פסטיבל האוכל הערבי א-שאם | פורסם 10/12/17 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.5 196 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (5 מנות):

200 גרם בשר עגל טחון

300 גרם בשר טלה טחון

2 בצלים בינוניים, מגוררים גס וסחוטים

חצי כוס פטרוזיליה קצוצה

רבע כוס כוסברה קצוצה

1 פלפל ירוק חריף, קצוץ דק

כף טחינה גולמית

2 כפות רכז רימונים

1 עגבנייה, קצוצה דק

חצי כפית בהרט או תערובת של קינמון, כמון, פלפל אנגלי ומוסקט

חצי כוס פיסטוקים, קלויים וקצוצים גס

מלח

פלפל שחור

5 פיתות חצויות, רצוי קטנות

שמן זית לשימון הפיתה

אופן ההכנה:

1 מערבבים את חומרי המלית יחד בקערה ולשים כ-5 דקות עד לקבלת מרקם משחתי.

2 ממלאים את חצאי הפיתות בבשר ומשמנים את חלקן החיצוני בשמן זית.

3 שמים את הפיתות בטוסטר, טוסטר אובן או על גריל בעוצמה בינונית עד שהן משחימות משני הצדדים. הופכים כל כמה דקות.

* מגישים עם טחינה, עמבה, חמוצים, יוגורט ופלפל חריף.

>> מתכונים ללביבות

>> מתכונים לסופגניות

>> כל המתכונים לחנוכה

מנת העראייס תוגש במסעדת לחזא במסגרת פסטיבל האוכל הערבי  בעיר תחתית בחיפה, שייערך בימים רביעי-שישי הקרובים, 13-15 בחודש, בהשתתפות מעל ל-70 שפים ואנשי קולינריה שיתארחו במגוון מסעדות וברים.