אוכל
צילום׃ עודד קרני

תבשיל בשר עם עריסה ועם גזר לבן וכתום

שילוב מופלא של טעמים, צבעים וניחוחות

ישראל אהרוני | שיעור פרטי עם אהרוני | פורסם 15/12/08 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעתיים ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 3 5 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

העריסה היא רסק פלפלים יבשים מתובל, אפשר לקנות מוכן אבל הביתי, כרגיל, הרבה יותר מוצלח ויכול להישמר תקופה ארוכה מאד במקרר.

מרכיבים :

1 ק"ג בשר בקר (שריר מהאוסו בוקו) חתוך לקוביות גדולות
5 כפות שמן זית
1 ראש שום חצוי לרוחבו
6 בצלים קטנים קלופים, שלמים
5 גזרים חתוכים לחצי ושוב לחצי (פעם אורך פעם רוחב)
5 פרסניפ (גזר לבן) חתוכים לחצי ושוב לחצי (פעם אורך פעם רוחב) או שורש פטרוזיליה
4 כפות עריסה (מתכון להכנת העריסה בהמשך למתכון זה)
3 עלי דפנה
5 גבעולי תימין
5 עלי מרווה
2 כוסות מרק עוף צח או מים
מלח, פלפל שחור טחון טרי

אופן ההכנה:

שמים את השמן בסיר כבד וכשהוא חם מכניסים פנימה את הבשר, ממליחים ומפלפלים, משחמים יפה סביב סביב מוציאים מהסיר. שמים בסיר את שני סוגי הגזר, מלח ופלפל ומטגנים תוך ערבוב כדקה. מחזירים את הבשר לסיר, מוסיפים את העריסה. מערבים כדקה. מוסיפים את הבצל, שום התבלינים ויוצקים לסיר את המרק או המים החמים. מביאים לרתיחה ומבשלים על להבה נמוכה כשעתים.