בצקניות ממולאות בבשר
כשראינו את המתכון הזה לא האמנו כמה מדהים הוא יעבוד ושהמילוי לא יברח מהצדדים: בצקניות במילוי בשר בלי למלא אחת אחת. מרדדים בצק, מסדרים את הבשר, מקפלים, פורסים וזורקים למים הרותחים
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים :
לבצק:
6 כוסות קמח
2 ביצים גדולות
כפית מלח
2 כוסות מים פושרים
למילוי:
300 גרם בשר טחון
בצל מגורר
שלושת רבעי כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור
חצי כפית פלפל אנגלי
להגשה:
טחינה סמיכה
שמן זית
דבש
צנוברים
צ'ילי גרוס
פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה:
1 לשים בקערת מיקסר את מצרכי הבצק עד לקבלת בצק אחיד ונוח לעבודה.
2 מרדדים את הבצק דק ככל הניתן (אפשר להשתמש במכונת פסטה, לא חובה) ומניחים על משטח עבודה.
3 מערבבים בקערה את מצרכי המילוי.

4 מרתיחים מים בסיר.

5 מכינים את הבצקניות: מניחים על הבצק את תערובת הבשר לאורך, במרווחים של 2 ס"מ בערך בין שורה לשורה. מקפלים את הבצק על הבשר טחון, חותכים את הבצק לרצועות בעזרת סכין או גלגלת בצק, ובמידת הצורך נפטרים משאריות בצק (כמו בסרטון).

6 חותכים את רצועות הבצק הממולאות לרוחב לבצקניות.
7 מכניסים את הבצקניות בנגלות לסיר עם מים רותחים. מבשלים במשך 5 דקות, עד שהבצקניות צפות (אל דאגה - הבשר לא בורח מהבצק על אף שהן פתוחות. אם אתם בכל זאת חוששים, ניתן להדק מעט את הקצוות).
8 מוציאים את הבצקניות המוכנות בעזרת כף מחוררת ומגישים עם טחינה, שמן זית, דבש, צנוברים, צ'ילי גרוס ופטרוזיליה קצוצה. בתיאבון!
* בגלל שמתקבלת כמות גדולה מאוד של בצקניות, ניתן להקפיא את חלקן לפני שלב הבישול.
* אופציית הגשה: להוסיף לכל מרק שאוהבים.

ממליצים לגלול בטיקטוק של יעל קצב לעוד מתכונים מעולים
בתיאבון!