צילום׃ תומר פרת
אוסובוקו שאי אפשר לסרב לו
מנה נהדרת שאוכלים בידיים, ונהנים מכל רגע
רוני מנדלמן | mako
| פורסם 09/06/11
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשעתיים וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (4 מנות):
4 חלקי שוק (אני מכינה מבקר, גם טלה עובד נהדר)
800 גרם עגבניות מרוסקות
בצל גדול פרוס
כ-10 גרגירי פלפל אנגלי
5 שיני שום מעוכות
4 גבעולי תימין
4 כפות שמן זית
מלח ופלפל גרוס
כלים
קרש חיתוך
סכין חיתוך
סוטאז' או סיר רחב עם מכסה
כף עץ לערבוב
אופן ההכנה:
1 שוטפים קלות את הבשר, מייבשים ומפזרים מעט פלפל גרוס.
2 מחממים שמן זית בסיר ומניחים את הבשר לכחצי דקה, עד שהוא משנה מעט את הצבע. הופכים, מחכים שהצבע ישתנה, מוציאים ומניחים בצד.
3 מכניסים לסיר את טבעות הבצל. כשהן שקופות מוסיפים את עלי הדפנה, התימין והפלפל האנגלי. אחרי 2-3 דקות, כשכבר יש ריח של תבלינים, מחזירים את הבשר לסיר.
4 מכסים את הבשר בעגבניות המרוסקות, מוסיפים מלח ופלפל ומחכים לרתיחה על אש גבוהה.
5 מכסים את הסיר, מנמיכים לאש בינונית-נמוכה ומשאירים להתבשל כשעתיים.
6 מגישים עם אורז לבן או תפוחי אדמה אפויים.