אוכל
צילום׃ תומר פרת

אוסובוקו שאי אפשר לסרב לו

מנה נהדרת שאוכלים בידיים, ונהנים מכל רגע

רוני מנדלמן | mako | פורסם 09/06/11 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעתיים וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.3 65 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

4 חלקי שוק (אני מכינה מבקר, גם טלה עובד נהדר)

800 גרם עגבניות מרוסקות

בצל גדול פרוס

כ-10 גרגירי פלפל אנגלי

5 שיני שום מעוכות

4 גבעולי תימין

4 כפות שמן זית

מלח ופלפל גרוס

כלים

קרש חיתוך

סכין חיתוך

סוטאז' או סיר רחב עם מכסה

כף עץ לערבוב

אופן ההכנה:

1 שוטפים קלות את הבשר, מייבשים ומפזרים מעט פלפל גרוס.

2 מחממים שמן זית בסיר ומניחים את הבשר לכחצי דקה, עד שהוא משנה מעט את הצבע. הופכים, מחכים שהצבע ישתנה, מוציאים ומניחים בצד.

3 מכניסים לסיר את טבעות הבצל. כשהן שקופות מוסיפים את עלי הדפנה, התימין והפלפל האנגלי. אחרי 2-3 דקות, כשכבר יש ריח של תבלינים, מחזירים את הבשר לסיר.

4 מכסים את הבשר בעגבניות המרוסקות, מוסיפים מלח ופלפל ומחכים לרתיחה על אש גבוהה.

5 מכסים את הסיר, מנמיכים לאש בינונית-נמוכה ומשאירים להתבשל כשעתיים.

6 מגישים עם אורז לבן או תפוחי אדמה אפויים.

>> עוד מתכונים של טעימא