צילום׃ istockphoto
אנטרקוט אסדו
סטייק כמו שרק ארגנטינאים יודעים לעשות
ישראל אהרוני | דרך האוכל עם אהרוני וגברי
| פורסם 12/11/08
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשעתיים וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (7 מנות):
1 נתח של שלם של אנטריקוט ללא מכסה השומן החיצוני
מלח, פלפל שחור טחון טרי
אופן ההכנה:
מכינים את גריל פחמים: הרשת צריכה להיות במרחק של כ-30 ס"מ מהגחלים. מניחים בתחתית המנגל גחלים בכמות מועטה ביותר, ממש שכבה אחת של גחלים וגם אלה בצפיפות דלילה יחסית. העיקרון הוא צליית הבשר בחום נמוך מאד ולאורך זמן רב. מניחים את הבשר על הרשת ומניחם לו להצלות לאיטו במשך כשעתיים וחצי כשבמהלך הצליה הופכים את הנתח סביב סביב. במהלך הצלייה גם ממליחים ומפלפלים את הנתח. צולים אותו ככה עד שהוא שחום לגמרי ופריך ביותר. בפנים הבשר יהי עדיין ורדרד למרות משך הצלייה הארוך.