אנטרקוט עם ירקות ירוקים
מנה עדינה בניחוח אסייתי
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (2 מנות):
לבשר
400 גרם נתח אנטרקוט חתוך לרצועות צרות
3 שיני שום חצויות ומעוכות
4 בצלי שאלוט פרוסים לאורך לפרוסות דקות
2 ס"מ שורש ג'ינג'ר, קלוף חתוך לגפרורים
למשרה
3 כפות רוטב סויה
2 כפות שמן
2 כפות ברנדי
מלח, פלפל שחור טחון טרי
לירקות
5 בצלים ירוקים חתוכים גס, לחתיכות בגודל של 5 ס"מ.
1 ראש ברוקולי מפורק לפרחים
1 סלסלה אפונה סינית (האפונה הסינית נקראת גם אפונת שלג, ולמעשה אלו הם תרמילי אפונה דקים ופריכים. בסופרים ניתן למצוא אפונה סינית קפואה בכל ימות השנה, אפונה טרייה אפשר למצוא בשווקים החל מאמצע דצמבר ועד לסוף אפריל לערך)
3 ראשי בק-צ'וי (ירק סיני מעודן, מעיין הכלאה בין עלי מנגולד לתרד), עלים וגבעולים חתוכים לפיסות של כחמישה ס"מ.
לרוטב
3 כפות רוטב סויה
2 כפות ברנדי
1 כפית שמן שומשום
2 כפיות סוכר,
מלח, פלפל שחור טחון טרי
½ כוס עלי כוסברה קצוצים
אופן ההכנה:
1 חותכים את הבשר לרצועות דקות.
2 מערבבים את חומרי המשרה ומשרים בהם את הבשר לחצי שעה לפחות.
3 את פרחי הברוקולי והאפונה הסינית חולטים במי מלח רותחים למשך שתי דקות מיד בתום החליטה מעבירים את הירקות לקערת מי קרח שהכנו מראש ועוצרים את הבישול.
4 מחממים 3 כפות שמן בווק (או במחבת עמוקה ורחבה), כשהשמן חם מאוד ומעלה מעט עשן מוסיפים את הבשר לטיגון קצר של כשתי דקות. כשהבשר משנה צבעו מאדום לחום מוציאים אותו מהמחבת ומניחים בקערה.
5 מנגבים את הווק בנייר מטבח, מוסיפים לו 3 כפות שמן כשהשמן חם ומעלה עשן מטגנים בו את השום, הג'ינג'ר ובצלי השאלוט כדקה.
6 מוסיפים את הירקות הירוקים (אפונה, ברוקולי, בק צ'וי ובצל ירוק), מלח ופלפל ומטגנים תוך כדי ערבוב מספר דקות. (את הערבוב מבצעים בעזרת שתי כפות עץ רחבות בדומה לערבוב סלט)
7 מחזירים את הבשר למחבת (בתחתית הערה בה הונח הבשר הצטברו נוזלים, אותם לא מחזירים למחבת כעת אלא שומרים ומוסיפים אותם יחד עם חומרי הרוטב לקראת הסוף) ומטגנים אותו תוך ערבוב כדקה, מוסיפים את חומרי הרוטב ואת נוזלי הבישול של הבשר ומבשלים תוך ערבוב כשתי דקות נוספות. מוסיפים את הכוסברה ומעבירים לכלי הגשה.