אוכל
צילום׃ מיכל רביבו, עשתידכ, הוצאת Lunchbox

קובה שום ונענע

מתכון למרק קובה עם שום ירוק ועגבניות. מגישים בליווי אורז לבן

שושי אורן ולורן רביד | עשתידכ, הוצאת Lunchbox | פורסם 08/06/12 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.6 97 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (15 מנות):

למרק:

3 כפות שמן

1 צרור (כ־15 יחידות) שום ירוק (הפקעת והגבעול), קצוץ או 2 ראשי שום יבש, מקולפים וקצוצים

3 עגבניות גדולות, מקולפות, חתוכות לקוביות

2 כפות רסק עגבניות

4-3 כוסות מים

¼ כוס מיץ לימון טרי

3 כפות סוכר

1 כוס עלי נענע קצוצים

למילוי:

250 גרם בשר בקר טחון

או עוף טחון

1 בצל קטן קצוץ

1 כפית פטרוזיליה קצוצה

¼ כפית מלח

¼ כפית פלפל שחור

1 כפית שמן

למעטפת:

1 כוס סולת

1 כפית שטוחה מלח

1 כפית שמן

כ־⅓ כוס מים פושרים

אופן ההכנה:

1 מכינים את המרק: מחממים בסיר את השמן. מוסיפים את השום, עגבניות ורסק עגבניות וממשיכים לבשל תוך כדי ערבוב במשך כחמש דקות עד שמשחים. מוסיפים מים, לימון וסוכר ומביאים לרתיחה. מסירים מעל האש.

2 מכינים את המילוי: מערבבים את כל החומרים לקבלת תערובת אחידה. מניחים בצד.

3 מכינים את המעטפת: בקערה גדולה מערבבים סולת, מלח ושמן. מוסיפים בהדרגה מים עד לקבלת תערובת אחידה ומעט דלילה.

אם יש צורך ניתן להוסיף מעט מים. מכסים וממתינים במשך כ־20 דקות עד שהמים נספגים ומתקבל בצק רך וגרגירי.

4 מרכיבים את הקובות בידיים רטובות כל העת: קורצים כדור בגודל כדור פינג פונג מתערובת הסולת ומשטחים על כף היד. נוטלים כפית גדושה מתערובת הבשר ומניחים במרכזו, סוגרים את הקצוות סביב המילוי ומגלגלים בעדינות לכדור חלק. מניחים על גבי מגש.

כך ממשיכים עד שנגמרת תערובת הסולת.

5 מבשלים את הקובות: מטילים בזהירות מכדורי הקובה לתוך סיר המרק. כעבור כדקה מוסיפים עוד קובות וכך הלאה עד גמר הקובות. מטלטלים את הסיר בעדינות רבה כדי שלא יידבקו זו לזו או לתחתית הסיר. מבשלים על אש קטנה במשך כ־20 דקות. מוסיפים עלי נענע קצוצים ומבשלים במשך כחמש דקות נוספות עד שהרוטב מסמיך. מגישים בליווי אורז לבן.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!