אוכל

המבורגר עם קטשופ ביתי

קציצות עסיסיות העשויות מנתח קצבים משובח ומתובלות בקטשופ תוצרת בית

ארז קומרובסקי | גלובס | פורסם 03/06/10 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 2.5 26 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (2 מנות):

1 נתח קצבים (700-900 גרם)
400-450 גרם "מכסה" צלעות עגל (זהו נתח מלא שומן, אל תיבהלו)
1 כף שטוחה פלפל שחור
1 כף חרדל דיז'ון חלק
מלח ים גס
8 לחמניות קטנות מתקתקות
צרור עלי ארוגולה צעירים
1 בצל אדום פרוס דק

לקטשופ תוצרת בית

1 קילוגרם עגבניות בשלות קלופות ומרוסקות
1 בצל בינוני מרוסק על פומפייה בחלק הדק שלה
4 כפות חומץ שרי
4 כפות סוכר
1 פלפל אדום חריף מגולען וקצוץ דק
מלח ים גס

אופן ההכנה:

1 קוצצים את נתח הקצבים ואת "מכסה" הצלעות בעזרת סכין גדול וחד, עד שנוצרת מסה קצוצה היטב. מתבלים אותה במלח ובפלפל. מוסיפים את החרדל ומערבבים היטב. משהים בצד למנוחה. 

2 בינתיים מכינים את הקטשופ בתוך סיר בינוני קטן עם תחתית עבה: מכניסים לתוך הסיר את העגבניות ואת הבצל המרוסקים, מוסיפים את החומץ, הסוכר, הפלפל האדום החריף שקצצתם ואת המלח. מבשלים עד רתיחה, מנמיכים את הלהבה וממשיכים בבישול עד שייווצר רוטב סמיך. זה אינו קטשופ מסונן, כך שיהיו בתוכו גרעינים - מה שלא יפגע בטעמו ורק יוסיף לטקסטורה שלו ולתחושה של תוצרת בית. 

3 יוצרים מבשר ההמבורגרים שקצצתם קציצות שטוחות, וצולים על גריל פחמים חם עד למידת הצלייה הרצויה לכם.

2 חוצים את הלחמניות בעזרת סכין מסור חד, מורחים על הלחמנייה בנדיבות את הקטשופ החם, מניחים מעליו את ההמבורגרים הצרובים, ומעליהם את עלי הארוגולה ואת פרוסות הבצל. סוגרים את הלחמנייה וזוללים.