אוכל
תמונת AVI׃ mako

מאפה פירה תפוחי אדמה עם בשר טחון, ערמונים

גרסה מקומית ומשופרת של פאי הרועים האנגלי

ישראל אהרוני | mako | פורסם 05/02/09 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.5 212 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לבשר

6 כפות שמן זית

5 עלי מרווה קרועים ביד

1 בצל קצוץ דק

5 שיני שום קצוצות

3 פטריות פורטבלו חתוכות לקוביות

חצי קילו ערמונים קלופים

1 קילו בשר בקר טחון

מלח, פלפל שחור טחון טרי

חצי כוס עלי פטרוזיליה קצוצים

לפירה:

קילו וחצי תפוחי אדמה קלופים, חתוכים לחצאים

חצי כוס שמן זית

בצל קצוץ

2 שיני שום קצוצות

מלח

פלפל שחור טחון טרי

3 ביצים

חצי כוס פירורי לחם

אופן ההכנה:

1 מתחילים עם הבשר: מחממים את השמן במחבת רחבה, מוסיפים את הבצל, שום פטריות ומרווה. מטגנים ומערבבים כחמש דקות.

מתכונים לראש השנה

2 מוסיפים את הערמונים ומטגנים דקה.

3 מוסיפים את הבשר הטחון, מלח ופלפל. מטגנים תוך כדי ערבוב עד שהבשר שחום ומפורר לגמרי.

4 מסירים מהאש, מקררים מעט ומערבבים פנימה את הפטרוזיליה.

5 ממשיכים לפירה: מטגנים את הבצל ברבע כוס שמן זית עד שהוא מתחיל להזהיב.

6 מבשלים את תפוחי האדמה במים עם מלח עד שהם רכים. מסננים ומועכים אותם בממעך ידני לפירה חלק.

7 מוסיפים לפירה את הבצל המטוגן עם שמן הטיגון ועם שאר שמן זית.

8 מוסיפים לפירה גם את השום, הביצים, מלח ופלפל ומערבבים לתערובת אחידה.

9 מחממים תנור לחום ל 180 מעלות.

10 מעבירים את הבשר לתבנית מלבנית חסינת חום, מסדרים בשכבה אחידה ומהדקים מעט.

11 שמים את הפירה על שכבת הבשר ומחליקים את השכבה העליונה.

12 חורצים עם מזלג פסים דקים בפירה,ומפזרים על הפירה את פירורי הלחם, מטפטפים מעל מעט שמן זית.

13 מכניסים לתנור ואופים במשך 45 דקות.