אוכל
צילום׃ @thebellypro

סינייה בשר וחצילים

שכבות של תערובת בשר מתובלת טוב טוב, חציל קלוי וטחינה הן משהו שאנחנו מוכנים לפגוש על צלחתנו בערך בכל זמן נתון. כמה כיף שבארוחה הקרובה זה באמת הולך לקרות

הילה אלון | Belly Pro | פורסם 28/11/19 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהעד שעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.5 298 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

חציל

חצי קילו בשר טחון

צרור פטרוזיליה, קצוץ

צרור כוסברה, קצוץ

בצל ירוק קצוץ (רק החלק הירוק)

כפית מחוקה של פלפל שחור

כפית מלח

כפית כמון

כפית בהרט

כף שמן זית

עגבנייה טרייה, פרוסה

1 כף צנוברים קלויים

מעט פטרוזיליה קצוצה, לקישוט

לטחינה (לכמות גדולה יותר מהנדרשת למתכון):

1 כוס טחינה גולמית

כשלושת רבעי כוס מים קרים

מיץ מחצי לימון

חצי כפית מלח 

אופן ההכנה:

1 קולים את החציל: מחממים תנור ל-180 מעלות. קולים את החציל 45-50 דקות, מסננים מהנוזלים ומקלפים. משאירים את התנור דולק.

2 מכינים את הטחינה: מערבבים את כל המרכיבים. הטחינה צריכה להיות במרקם שהוא לא מימי מדי ולא סמיך מדי.

3 מעבירים לקערה את הבשר, הפטרוזיליה, הכוסברה, הבצל הירוק, התבלינים ושמן הזית. לשים את התערובת היטב ומניחים בצד.

4 מסדרים את פרוסות העגבנייה בתבנית חרס או נירוסטה שאפשר להכניס לתנור.

5. מניחים על העגבניות שכבה דקה של חציל וממליחים מעט (לא חובה).

6 מסדרים על החציל את הבשר בצורה הכי אוורירית שאפשר ומכניסים לתנור החם ל-10 דקות.

7 מוציאים את התבנית ומוסיפים מעט מהטחינה (מומלץ לא יותר מכף אחת), צנוברים קלויים ומעט פטרוזיליה קצוצה. מגישים חם.

Belly Pro הוא אתר המספק מתכונים המבוססים על תזונה דלה ב-FODMAP - תזונה מיוחדת לאנשים הסובלים ממעי רגיז. כל המתכונים עוברים אישור של צוות דיאטנים מוסמך מרחבי העולם.

לאינסטגרם של Belly Pro

לעמוד הפייסבוק