קציצות בשר על תבשיל רטטוי וזיתים
תבשיל ביתי נהדר ועשיר בטעם
- זמן עבודהשלושת רבעי שעה
- זמן הכנהשעה ושלושת רבעי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (6 מנות):
לקציצות:
750 גרם בשר טלה או בקר טחון
שני בצלים מגוררים גס
תפוח אדמה גדול מגורר דק
כוס פטרוזיליה קצוצה
4-5 כפות פירורי לחם
1-2 ביצים
מלח ופלפל שחור
כפית גדושה בהרט
רבע כפית קינמון
שמן לטיגון
לרטטוי:
חצי כוס שמן זית
שני חצילים חתוכים לקוביות קטנות
שני זוקיני פרוסים
פלפל אדום חתוך לקוביות
פלפל ירוק בהיר חתוך לקוביות
בצל קצוץ דק
שיני שום קצוצות
שתי עגבניות קצוצות
100 גרם זיתים שחורים מסוג קלמטה
מלח
פלפל שחור
פפריקה מתוקה
פפריקה חריפה
כוס מים
לעיטור:
פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה:
1 להכנת הקציצות: שמים בקערה את כל המרכיבים ומערבבים. צרים מהתערובת קציצות מאורכות. מחממים שמן לטיגון ומטגנים את הקציצות משני הצדדים.
2 להכנת הרטטוי: מחממים בסיר רחב ושטוח את שמן הזית, מוסיפים את כל הירקות ומטגנים כ-10 דקות עד שיזהיבו ויתרככו מעט, מערבבים מדי פעם. מתבלים במלח, פלפל ובשני סוגי הפפריקה.
3 להרכבת המנה: מוסיפים לסיר הרטטוי את הקציצות המטוגנות. מוסיפים את המים, מביאים לרתיחה ומבשלים על להבה נמוכה כשעה, עד שהרוטב יסמיך. מעטרים בפטרוזיליה קצוצה ומגישים עם לחם טרי.