אוכל
צילום׃ פיליפ מטראי, בוקר, צהריים, ערב, הוצאת כנרת

קציצות בשר על תבשיל רטטוי וזיתים

תבשיל ביתי נהדר ועשיר בטעם

בני סיידא | בוקר, צהריים, ערב, הוצאת כנרת | פורסם 11/01/09 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה ושלושת רבעי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.8 71 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

לקציצות:

750 ‮‬גרם בשר טלה או בקר‮ ‬טחון

שני ‬בצלים ‬מגוררים גס

‬תפוח אדמה ‬גדול מגורר דק

‬כוס פטרוזיליה קצוצה

4-5 ‬כפות פירורי לחם

1-2 ‬ביצים

מלח ופלפל שחור

‬כפית גדושה בהרט

רבע ‬כפית קינמון

שמן ‬לטיגון‮

לרטטוי:

חצי ‬כוס שמן זית

שני ‬חצילים ‬חתוכים לקוביות קטנות

שני ‬זוקיני‮ ‬פרוסים

‬פלפל אדום חתוך לקוביות

‬פלפל ירוק בהיר חתוך לקוביות

‬בצל‮ ‬קצוץ דק

שיני שום‮ קצוצות

שתי ‬עגבניות קצוצות

100‮‬ גרם זיתים שחורים מסוג קלמטה

מלח

פלפל שחור

פפריקה מתוקה

פפריקה חריפה

‬כוס מים

לעיטור:

פטרוזיליה קצוצה

אופן ההכנה:

1 להכנת הקציצות: שמים בקערה את כל המרכיבים ומערבבים. צרים מהתערובת קציצות מאורכות. ‬מחממים שמן לטיגון ומטגנים את הקציצות משני הצדדים‮.‬

2 להכנת הרטטוי: מחממים בסיר רחב ושטוח את שמן הזית, מוסיפים את כל הירקות ומטגנים כ-10 ‬דקות עד שיזהיבו ויתרככו מעט, מערבבים מדי פעם. מתבלים במלח, פלפל ובשני סוגי הפפריקה‮.‬

3 להרכבת המנה: ‬מוסיפים לסיר הרטטוי את הקציצות המטוגנות. מוסיפים את המים, מביאים לרתיחה ומבשלים על להבה נמוכה כשעה, ‬עד שהרוטב יסמיך. מעטרים בפטרוזיליה קצוצה ומגישים עם לחם טרי‮.‬