קציצות ברוטב מנגולד ולימון
קציצות עסיסיות מבשר טחון ועשבי תיבול ברוטב חמצמץ וארומתי של מנגולד ולימון
- זמן עבודהשלושת רבעי שעה
- זמן הכנהשלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (6 מנות):
500 גרם בשר בקר טחון
2 ביצים
1 בצל קצוץ דק
1/2 צרור כוסברה קצוצה
1/2 צרור פטרוזיליה קצוצה
כ-1/2 כוס פירורי לחם
מלח ופלפל שחור גרוס
כ-1/2 כפית כמון טחון
שמן קנולה או חמניות לטיגון
לרוטב
3-2 כפות שמן זית
1 בצל קצוץ דק
2 שיני שום קצוצות דק
1 חבילה עלי מנגולד ללא פטוטרת (החלק הלבן) קרועים לפיסות
מיץ סחוט טרי מ-3 לימונים
½1 כוסות ציר עוף
מלח ופלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
1 מכינים את הקציצות: מערבבים את חומרי הקציצות ומניחים מכוסה במקרר שעתיים.
2 יוצרים כדורים בקוטר 3-2 ס"מ.
3 מחממים מחבת עם שמן ומטגנים את הקציצות דקה-שתיים מכל הצדדים על להבה בינונית-גבוהה עד הזהבה. מניחים בצד.
4 מכינים את הרוטב: מאדים בצל בסיר עם שמן על להבה בינונית-נמוכה כ-5 דקות עד שהופך שקוף. מוסיפים שום ומנגולד ומאדים עוד כחצי דקה בלי שהשום ישחים.
5 מוסיפים מיץ לימון וציר ומביאים לרתיחה עדינה. מתבלים במלח ופלפל.
6 מבשלים יחד: מוסיפים את הקציצות לרוטב, מכסים למחצה ומבשלים ברתיחה עדינה כ-15 דקות עד שהקציצות סופגות את הטעמים.
* גיוון: אפשר לוותר על הטיגון המוקדם של הקציצות ולהוסיף אותן ישירות למרק. במקרה כזה המרק עלול להיות עכור יותר.