אוכל
צילום׃ מוטי בר און, אוכל מכל הלב

קציצות בשר ותפוחי אדמה ברוטב עגבניות

קציצות בקר משובחות ורוטב אדמדם ומעט חריף במנה ביתית קלאסית שאי אפשר לטעות איתה

מוטי בר און | אוכל מכל הלב | פורסם 26/11/10 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.4 137 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

500 גרם בשר בקר טחון
1 ביצה
1 בצל מגורד
מלח
פלפל שחור
פפריקה מתוקה
בהרט

לרוטב

2 כפות רסק עגבניות
1 בצל בינוני קצוץ
שמן
2 כוסות מים
מלח
פלפל שחור
פפריקה חריפה

אופן ההכנה:

1 מערבבים יחד את כל הבשר הטחון, הביצה, הבצל המגורד והתבלינים ויוצרים מהתערובת קציצות באמצעות הידיים.

2 מטגנים את הבצל הקצוץ בשמן עד הזהבה, מוסיפים את רסק העגבניות, המים והתבלינים, בוחשים ומבשלים כ-10 דקות על אש נמוכה.

3 מסדרים בקרקעית הסיר פרוסות תפוחי אדמה ומפזרים מעליהן מלח.

4 מסדרים את הקציצות מעל תפוחי האדמה וזורים מעט קינמון.

5 מבשלים כשעה על אש נמוכה.

6 מגישים עם אורז לבן או פתיתים.