צילום׃ מוטי בר און, אוכל מכל הלב
קציצות בשר ותפוחי אדמה ברוטב עגבניות
קציצות בקר משובחות ורוטב אדמדם ומעט חריף במנה ביתית קלאסית שאי אפשר לטעות איתה
מוטי בר און | אוכל מכל הלב
| פורסם 26/11/10
- זמן עבודהשלושת רבעי שעה
- זמן הכנהשעתיים
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (4 מנות):
500 גרם בשר בקר טחון
1 ביצה
1 בצל מגורד
מלח
פלפל שחור
פפריקה מתוקה
בהרט
לרוטב
2 כפות רסק עגבניות
1 בצל בינוני קצוץ
שמן
2 כוסות מים
מלח
פלפל שחור
פפריקה חריפה
אופן ההכנה:
1 מערבבים יחד את כל הבשר הטחון, הביצה, הבצל המגורד והתבלינים ויוצרים מהתערובת קציצות באמצעות הידיים.
2 מטגנים את הבצל הקצוץ בשמן עד הזהבה, מוסיפים את רסק העגבניות, המים והתבלינים, בוחשים ומבשלים כ-10 דקות על אש נמוכה.
3 מסדרים בקרקעית הסיר פרוסות תפוחי אדמה ומפזרים מעליהן מלח.
4 מסדרים את הקציצות מעל תפוחי האדמה וזורים מעט קינמון.
5 מבשלים כשעה על אש נמוכה.
6 מגישים עם אורז לבן או פתיתים.