אוכל
צילום׃ דניאל בר און

מדליוני פילה עגל על מצע פירה ורטטוי

מנה קלאסית עם טוויסט של מדליוני פילה צלויים על מצע פירה חמאתי, ראגו, עגבניות צלויות ושמן בזיליקום. תענוג אמיתי בחצי שעה עבודה

נוף עתאמנה-אסמעיל וליאור סלומון | מאסטר שף | פורסם 03/02/14 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות לא כשר
Rating: 3.1 21 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לעגבניות הצלויות:

6 עגבניות שרי צבעוניות

2 שיני שום

1 פלפל צ'ילי

2 כפות שמן זית

מלח

פלפל

למחית תפוחי אדמה:

4 תפוחי אדמה

150 גרם חמאה חתוכה לקוביות

מלח

פלפל

לרטטוי:

1 בצל

1 שן שום

1 גמבה

1 חציל

2 עגבניות

צרור פטרוזיליה קצוצה

לשמן בזיליקום:

חופן בזיליקום

2 כפות שמן זית

מלח

פלפל

לסטייק:

200 גרם סטייק פילה

2 שיני שום

1 בצל

100 גרם חמאה

4 כפות שמן זית

מלח

פלפל

אופן ההכנה:

1 העגבניות הצלויות: מחממים תנור ל-200 מעלות. בתבנית מניחים את כל המרכיבים ומכניסים לתנור למשך 10-15 דקות עד שהעגבניות רכות ושחומות.

2 הפירה: בסיר מחממים מים עם מלח עד לרתיחה, מכניסים את תפוחי האדמה עד לריכוך. מסננים ומייבשים היטב. מועכים את תפוחי האדמה למחית חלקה. מוסיפים קוביות חמאה, מלח ופלפל.

3 הרטטוי: קוצצים את הירקות לקוביות קטנות בגודל אחיד. בסיר מחממים מעט שמן זית ומטגנים את הבצל במשך כשתי דקות. מוסיפים את שאר הירקות ומטגנים עד שהירקות רכים ומוכנים. מתבלים לפי הטעם ומניחים בצד.

4 סטייק הפילה: מחממים מחבת פסים היטב עד שהיא מעלה עשן, מוסיפים מעט שמן זית וחמאה ומניחים את הסטייק על המחבת. צולים צד אחד כ-3-4 דקות עד שמתקבל קרום שחום, הופכים וצולים שוב מהצד השני. זמן הצלייה משתנה לפי גודל הנתח ומידת העשייה הרצויה.

5 שמן הבזיליקום: טוחנים שמן זית ביחד עם בזיליקום ובעזרת מסננת דקה מסננים את העלים עד לקבלת שמן ירוק. מתבלים לפי הטעם.

6 הרכבת המנה: מסדרים על הצלחת פס של מחית תפוחי אדמה, מעליה את הרטטוי ואת סטייק הפילה. מניחים מעל הסטייק את הפלפל צ'ילי שנצלה ביחד עם העגבניות. קולפים את עגבניות השרי ומסדרים אותן על הצלחת ומטפטפים מעט שמן בזיליקום.  *מתכוני התוכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים