אוכל
צילום׃ תומר פרת

המבורגר ביתי

קציצה שמנמנה ועסיסית בתוך לחמנייה טרייה עם עגבנייה ומלפפון חמוץ, מה צריך יותר מזה?

רוני מנדלמן | mako | פורסם 06/02/11 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהעשרים דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.2 228 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (3 מנות):

חצי קילו בשר טחון עם מעט שומן כבש או אווז, מה שתשיגו (כ-40 גרם שומן)
בצל סגול קצוץ
מלח דק
פלפל טחון טרי
שליש כפית כמון
מעט זרעי כוסברה (לחובבים)
מעט שמן קנולה
לחמניות עגולות רכות, חתוכות לרוחב
עגבנייה פרוסה
מלפפון חמוץ פרוס
שני עלי חסה שטופים מסוג אייסברג/רומית/אמריקאית
חרדל
מיונז
מלח גס

כלים

קערת ערבוב
מחבת טפלון
כף עץ
תרווד
סכין חיתוך

אופן ההכנה:

1 מכניסים את הבשר הטחון עם השומן לקערה, ולשים כמה דקות עד שהבשר רך ואחיד.

2 מחממים מחבת טפלון עם מעט שמן קנולה ומטגנים את הבצל עד שמשחים. מניחים להתקרר מעט.

3 מקפלים את הבצל לתוך תערובת הבשר ומתבלים לפי הטעם. לשים שוב בידיים נקיות.

4 קורצים קציצות עגולות גדולות ושמנמנות (אפשר בעזרת רינג אבל לא חובה) ומועכים אותן מעט.

5 מחממים שוב את מחבת הטפלון חמה ומטגנים את הקציצות משני הצדדים, עד שהן משחימות והופכות פריכות.

6 מורידים מהאש ומכינים את ההגשה: מורחים על חלק אחד של הלחמנייה מיונז ועל השני חרדל. מניחים עלה חסה בגודל של הלחמנייה, מעליו שמים את ההמבורגר ומעליו עגבנייה ומלפפון חמוץ.

7 סוגרים ונותנים ביס גדול.