אוכל
תמונת AVI׃ none

קובה סלק בנוסח עירקי

כופתאות סולת שמיימיות במילוי בשר טחון המתבשלות במרק עשיר של סלק ורסק עגבניות

גולדי נחום | עושים שכונה | פורסם 09/12/10 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.4 136 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

חצי קילו בשר בקר טחון
חצי חבילת סולת
2 בצלים
רבע חבילת פטרוזיליה
רבע חבילת כרפס
5 סלקים
1 רסק עגבניות
2 לימונים
שמן קנולה
מלח
פלפל שחור
פפריקה חריפה
פפריקה מתוקה
קינמון
בהרט
2 כפות סוכר

אופן ההכנה:

1 מחממים שתי כפות שמן בסיר ומוסיפים חצי כפית מלח, כפית בהרט, חצי כפית קינמון, חצי כפית פפריקה מתוקה, חצי כפית פפריקה חריפה ורבע כפית פלפל שחור. מערבבים.

2 פורסים את הסלק לפרוסות דקות, מוסיפים לסיר ומטגנים כ- 10 דקות.

3 מוסיפים לסיר רסק עגבניות ו-4-5 כוסות מים, ומביאים לרתיחה.

4 מוסיפים מיץ לימון ו- 2 כפות סוכר ומביאים לרתיחה.

5 מערבבים בקערה בשר טחון יחד עם 2 בצלים קצוצים, פטרוזיליה קצוצה, כרפס קצוץ, רבע כפית פפריקה חריפה, רבע כפית בהרט, רבע כפית פלפל שחור וחצי כפית מלח.

6 לשים את התערובת ויוצרים קציצות קטנות.

7 מערבבים בקערה נפרדת חצי חבילת סולת, כוס מים ורבע כפית מלח ומניחים לנוח כ- 10 דקות.

8 עוטפים בעדינות כל אחת מקציצות הבשר בתערובת דקה של סולת ומניחים בעדינות את הקובות בסיר, בזמן הרתיחה.

9 מנמיכים את האש, מכסים את הסיר, ומערבבים בעדינות מידי כמה דקות.

10 מבשלים במשך 40 דקות על אש נמוכה. ניתן להוסיף כרפס לקראת סוף הבישול.

>> לכל מתכוני התכנית השנייה של "עושים שכונה"