קובה סלק בנוסח עירקי
כופתאות סולת שמיימיות במילוי בשר טחון המתבשלות במרק עשיר של סלק ורסק עגבניות
- זמן עבודהשלושת רבעי שעה
- זמן הכנהשעתיים
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (4 מנות):
חצי קילו בשר בקר טחון
חצי חבילת סולת
2 בצלים
רבע חבילת פטרוזיליה
רבע חבילת כרפס
5 סלקים
1 רסק עגבניות
2 לימונים
שמן קנולה
מלח
פלפל שחור
פפריקה חריפה
פפריקה מתוקה
קינמון
בהרט
2 כפות סוכר
אופן ההכנה:
1 מחממים שתי כפות שמן בסיר ומוסיפים חצי כפית מלח, כפית בהרט, חצי כפית קינמון, חצי כפית פפריקה מתוקה, חצי כפית פפריקה חריפה ורבע כפית פלפל שחור. מערבבים.
2 פורסים את הסלק לפרוסות דקות, מוסיפים לסיר ומטגנים כ- 10 דקות.
3 מוסיפים לסיר רסק עגבניות ו-4-5 כוסות מים, ומביאים לרתיחה.
4 מוסיפים מיץ לימון ו- 2 כפות סוכר ומביאים לרתיחה.
5 מערבבים בקערה בשר טחון יחד עם 2 בצלים קצוצים, פטרוזיליה קצוצה, כרפס קצוץ, רבע כפית פפריקה חריפה, רבע כפית בהרט, רבע כפית פלפל שחור וחצי כפית מלח.
6 לשים את התערובת ויוצרים קציצות קטנות.
7 מערבבים בקערה נפרדת חצי חבילת סולת, כוס מים ורבע כפית מלח ומניחים לנוח כ- 10 דקות.
8 עוטפים בעדינות כל אחת מקציצות הבשר בתערובת דקה של סולת ומניחים בעדינות את הקובות בסיר, בזמן הרתיחה.
9 מנמיכים את האש, מכסים את הסיר, ומערבבים בעדינות מידי כמה דקות.
10 מבשלים במשך 40 דקות על אש נמוכה. ניתן להוסיף כרפס לקראת סוף הבישול.